Bak, çok gülmedim bu kez… Tam kıvamında tuttum dudağımdaki kıvrımı… Havaya yöneldiği açıyı iyice ayarladım, ‘İşveli kadın kıvrımı’ olmaktan kurtardım onu.
Endişelenmene gerek yok yani anne; Hanımefendiliğime toz kondurmadım… Pırıl pırıl parlıyor yapraklarının yeşili O ağacın, ‘İffetli kadın’ dedikleri… Herkesin kendine göre ayrı yerleştirdiği, Yaprakları dallarına… “Üç yaprak yan yana şu dalda, Üstündekinde tek bir yaprak; Ancak o zaman tanımlar bu ağaç Kadının iffetini” dedikleri…
Yani gülüşümün biraz ayarını kaçırmamdan tut, Gözüme sürdüğüm rimelin kalınlığı, O rimelin çok belirginleştirmesi gözleri Fosforla aydınlatılmış gibi, Başka gözleri üzerine çekmesi… Hafazanallah, düşünmesi bile korkunç bir kadın modelinin vücut bulmuş hâline çevirebilir beni.
O yüzden belli belirsiz bir çizgi yeter de artar… Gözler çok da konuşmamalı zaten… Sonuçta kadınız; Kadınlığımızı bilmeli, Tarta tarta, bin bir elekten geçirip süzerek Sarf etmeliyiz kelimeleri.
O yaprakların yerlerini tayin edenler Aralanmış bir kapı falan bulurlar o kelimelerde, sonra… Ağacımı hafif meşrep bulurlar. Gel de anlat ondan sonra o adamlara anlatabilirsen; “Ben bende gördüğünüz o kadın değilim” diye…
En iyisi idare etmek Köprüyü geçinceye kadar; Bu parkta keyif yapmak, Bir gıdım nefes koparmak için gökyüzünden…
En iyisi çok ses çıkarmadan, Sağa sola bakmadan Simidimden ısırıklar koparmakla yetineyim ben… Çok göze çarpmadan Gölge gibi geçip gideyim…
Yanaşıp yapraklarımı falan koparmaya kalkarlar sonra… Karşı bankta oturan o adam gibi, “Bir bankta yalnız başına oturman Çok davetkâr değil mi?..” derler sonra, Yüzlerindeki o çirkin sırıtışla… “Aşkı mı arıyorsun yoksa?!” derler.
Bununla da yetinmezler üstüne üstlük… Ardına kadar açmışım kapılarımı gibi sanki, Sırıtmakla yetinmeyip yanıma yaklaşırlar; Yüzümü astım, “ne yapıyorsunuz” deyip Bağırmaya başladım diye de Üste çıkıp suçlamaya kalkarlar beni bir de…
“Sen araladın kapıyı!..” derler… “Öyle hafif kadınlar gibi gülmeyecektin!”
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
GÖLGE GİBİ şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖLGE GİBİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.