Bir dokun bin ah işit bağrına emeklinin Unutulur ne yazık biraz yağmur dökülse Tepesine çökülür söylenen yüreklinin Cepte umut yetişse artık torunlar gülse Umursamaz ellerin engeli unutulmaz Yuvaları dağıtan zam seli unutulmaz
Yeşile hasret kalan dağlarda kül denizi Unutulur ne yazık yükselince betonlar Yarınlar suçlayacak kötü anacak bizi Bükülecek belleri dik tutamaz bastonlar Çakmağına sarılmış çakalı unutulmaz Hıçkırarak ağlayan çam dalı unutulmaz
Parçalansa çaresiz zulme düşen bir millet Unutulur ne yazık asra yaklaşan miras Yüzleri kızartmaz mı dünyayı saran zillet Kaybolsun karalarda kan içici ihtiras Kefensiz bedenlerin heykeli unutulmaz Bilinçleri yok eden gam yeli unutulmaz
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Unutulmaz şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Unutulmaz şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Yapılan iyilik te unutulmaz Kötülük te unutulmaz Tek unutulan emeklinin nasıl gecinebilecegi Gerisi teferruat Detaylar ı kimse görmüyor zaten Verilen mesaj değerliydi Şiir gideceği adresi iyi biliyor sanırım Selam ve dua ile
Çok güzel bir yıl olsun. Yoksulluğun olmadığı Dostlukların bol olduğu. İnsanların birbirini koruyup kolladığı. Her fırsatta birbirine selam yolladığı. Adalet terazisinin şaşmadığı. İnsanların birbirini kasmadığı. Felaketlerin yol bulamadığı. Sevgi -saygı-hoş görü içerisinde sağlıklı bir yıl olsun İNŞAALLAH iki bin yirmi dört yılı.
Unutmak insana mahsus.. İnsan unutsa dahi yapılanlar unutulmaz, geleceğe taşınır izleri.. Yine çok güzeldi Afet Hocam. Yüreğinize sağlık, ömrünüze, vaktinize bereket inşallah. Saygı ve sevgilerimle...
🙂Çok teşekkür ederim Afet hocam. Yazdıklarınız altın değerinde bilgiler ve görüşlerdir. Şiiri parlatmaya yardımcı olacak cila niteliğinde görüşler haricinde edebi sanatlar gibi bilgilere de yönlendiren dolu dolu bir cevabı da ancak, şiire (gerçekten) yıllarını vermiş sizin gibi kıymetli büyüklerimiz verebilirdi..
Yazılarınızdan okuduğumda yine ders niteliğinde bilgilere ulaşmıştım daha evvel. Noktalamalara kadar değindiklerinizi de okudum.. İnsallah kullanabiliriz hepsini zamanla.. Gördükçe pekişecektir diye düşünüyorum.
Ellerinize, zihninize, yüreğinize sağlık..🌹🌸 Tekrar çok teşekkür ederim. Kalbi saygı ve muhabbetlerimle..
Şiir konusunda ipucu bekleyen arkadaşlara kendi görüşlerim.
1 – konu belirlenmeli. Konuları kendi beklentilerinize göre seçmelisiniz. Sosyal paylaşımlarda popüler olmak isteyen çoğunluğun duygularını harekete geçirecek konu seçmeli. ( ölüm, anne, baba, çocuk, aşk, ayrılık vs.). Kalıcı olsun isteyen edebi sanatlara daha çok önem vermelidir. Belki duygu yoğunluğu düşük olur ama okuyanı düşündürür, hayalini zenginleştirir. Paylaştığım paylaşmadığım 1000 den çok şiir yazdım. Büyük çoğunluğunu geldiği gibi bırakmadım üzerinde günlerce haftalarca çalıştıklarım oldu. Popülerlik bahsini şu sebepten yazdım. Gerçekten hissederek ve çalışmadan yazdığım şiirlerimden birisi ( Affet Baba) 12 200 defa okunmasına rağmen benim için çok daha değerli şiirlerim onda bir sayısına ulaşmadı.
2- konu bütünlüğü ve olay sıralaması önemlidir. İyi şiirlerin dörtlüklerinin yeri değiştirilemez. Mesela bu gün yaptığım paylaşımda 3 ayrı konu belirledim. İlki emeklilerin durumuydu, güncel olsa da büyük ihtimalle sadece ülkemizin durumuydu. Sonra yanan ormanlardan bahsettim. En sona en önemlisi savaşı anlatmaya çalıştım. Farklı konuları “Unutulur ne yazık” yarım dizesiyle bağladım. Şiirde şekil önemli değildir ama özellikle hece şiirinde teknik önemlidir teknik açıdan hatasız olması için özellikle hece sayısı, duraklar Unutulur ne yazıkı ve kafiyeleri önemlidir. Kafiye ve redif ayrımı iyi yapılmalıdır. Halk şiirinde kullanılsa da güçlü bir şiir olması açısından tam ve zengin kafiyeler tercih edilmelidir.
3- mümkün olduğunca edebi bağdaştırmalar kullanılmalıdır. Alışılmış ve alışılmamış olmak üzere ikiye ayrılır bağdaştırmalar. Konuşma dilimizde kullandığımız ( yağmurlu hava, kırık kalem, çizgili defter) alışılmış bağdaştırmalara örnektir. Şiirde veya edebi bir eserde alışılmamış bağdaştırmalar kullanılması şiiri zenginleştirir. ( titrek zaman, hicabın halkası, kül denizi gibi). 4- şiirlerde kullanabileceğimiz 100 civarında edebi sanat vardır, bunları öğrenmek ve uygulamak gerekir. İsimlerinden bahsetmeyeceğim. Hepsini bulabilirsiniz zaten. Sadece öğrenip uygulamak düşer şaire.
Tekrar söylüyorum sadece benim görüşlerimdir Tülay arkadaşa ithafen yazmış olsam da soran diğer arkadaşlara da yol gösterici olur diye düşünüyorum.
Hislerime tercüman olan, haklı sitemlerle harika yazılmış muhteşem güzellikteki şiiriniz için gönülden kutluyorum tebrikler efendim. Gönlünüze ve duyarlı kaleminize sağlık diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun ve yolunda gitsin inşallah. En içten selam ve saygılarımla. Esenlikler ve iyi geceler diliyorum.
Kötülük te unutulmaz
Tek unutulan emeklinin nasıl gecinebilecegi
Gerisi teferruat
Detaylar ı kimse görmüyor zaten
Verilen mesaj değerliydi
Şiir gideceği adresi iyi biliyor sanırım
Selam ve dua ile