ne varsa hepsini bu yana yatıralım hatta öte yana kumdan kurguları kerpiçten yapılmış kusurlu duyguları geri dönüşü olmayanı içimde yıkılan zigguratı aslına uygun olsun restorasyonu zaman neyin kopyası değer yönünden uzağım kendime çözebilseydim ilmeği kolaylıkla çürütürdüm beni motifler dayanıyor oysa kulağımızın pasına gözümüzün çakrasına gömseydik daha iyi olurdu ölseydik daha iyi
kırılgan dünyanın tahayyülü hayatından geçici olan hem Eflâtun gelir yaşamak hem maviye yatkınlık bizimkisi iki uç arasında yaşamı bulmak aramak merkez yönünde dağılan gerilimi sevilmedik lisanın eklemleşmesi bu toprak işçisinin ağzında su plastik kıstaslar direnen ağırlığı dengeleyen dilim dilim zaman dilim dilim insan ruhu yarıda kalmışız hep karkaslarına kadar sıyrılıp kemiğinden
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
farklı ses şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
farklı ses şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Doğarken bilgiyle mi doğduk, aklımız ruhumuza iyi gelmeyen bir bekçi mi gibi sorular eşliğinde zamanın yörüngesindeki insana başı dönmüşken bir soru daha sormalı. Kimsiniz?
“Ne zaman bir ören yerinde bulunsam, her taşa dokunmak isterim. Dokunurken de tüm o yıllar boyu kim bilir kimlerin parmak izlerini üstünde taşıdığını düşünürüm... Şimdi de mısraların arasında yine el yordamıyla dolaşırken dokundum zigguratın duvarlarına.
İçinden; geçmiş ve gelecek geçen, incecik ezgisiyle muhteşem bir şiirdi. Bir başka etkiledi beni...”
Demiştim dün:) bugün ise çok daha fazla anlam kazandı bu şiir... Bir dokunuşuyla yaşamı güzelleştiren mucize kelebeklerin olduğuna da inandırdı çünkü:)
yorumlamamak daha iyi, toplumsal ve bireysel yıkıntılar dahası çürümeler gözümüzün önüne olsa da . ne dense eksik kalır veya şairin yazdığı istemden fark yöne taşır içeriği . her birey özel gördüğüyle ve söylediğiyle .
Tebriklerimle, kalıntılardan cevher çıkaran şair.