(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
MEDDAH şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MEDDAH şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Gönül gözü körse görünen hüsn-e, Doyurmaz insanı dağ olsa nesne, Desen de uyukla, boşuna esne, Gerçeğe şahittir cümle ervahım; diyerek emeğinizi tebrik ediyorum; selam ve saygılarımla.
Sıdkı kalpten tevekkül etmeyen gezemez o sahralarda... Erkanı bilmeyenler ise aç kalmaya mahkumdur.
Ve sözünden dönenler; amelsiz gözyaşı ile hizmetiniz kimedir?... Şakilesi gereği kimisi ustadır kaypaklıkta...
Yarın ALLAH taalanın bilgisindedir...Ne olacak bilinmez ki...Öyle ya; kendi kıyametin kopmadan bugünden kıyam- et... Ne olduğunu bil ki, hakikat zuhur etsin , batıl olan kaybolsun...
Yoksa son an da nedametin faydası yoktur...İbret mi ?..İşte firavun işte kur anı kerim.....
Ben söylyecek bir tek kelim biliyorum O da Muhteşem, Kolay anlaşılır bir eser de değil ama gönüllere hitab eden bir şiir Yürğine sağlık hocam allaha emanet olun ve hep yazın
ARUZ ve HECE veznine göre dizayn edilerek gerçekleştirilen VEZİNMATİK, internette
nlp.ceng.fatih.edu.tr/aruz/?Aruz
adresinde sizleri beklemektdir. Bir şiir mi kaleme aldınız, düştü mü ilham perisi can evinizin balkonuna, şiir sancısıyla kıvranıp, yepyeni bir şiir doğurmak üzeresiniz; o şiirin hangi vezinle olup olamadığının ve varsa hatalarının neler olduğunu öğrenmek mi istiyorsunuz; işte bu verdiğim adresteki VEZİNMATİK’ten istifade ederek bulabilirsiniz.
Vezinmatik’i hizmete sunan internet sitesinde "hakkımızda" bölümüne uzandığımızda şu bilgilerte ulaşıyoruz:
"Bu proje, Fatih Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin ortak çalışmasıdır.
Proje Tübitak tarafından desteklenmiştir. Proje Adı: Aruz Vezninin Bilgisayarla Çözümlenmesi Tübitak Proje Ekibi:
Mehmet Kara, Prof., [email protected], Proje Yürütücüsü: Aruz vezninin analizi, sistemin test edilmesi Atakan Kurt, Yrd.Doç., [email protected], Araştırmacı: Aruz vezninin analizi, yazılımın geliştirilmesi "
Ayrıca; Sitenin ana sayfasında da;
"Bu site, Türk şiirinin biçim yönünden incelenebilmesi için bir şiir veritabanı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Oluşturulan veritabanında şiirler vezin (ölçü) yönünden incelenmektedir Geliştirilen program vasıtasıyla şiirlerin aruz (Divan Şiirinde kullanılan) ölçüsü ve hece (Halk Şiirinde kullanılan) ölçüsü bulunabilmektedir. Deneme için yukarıdaki menüden Vezin seçeneğine tıklayınız.
İçerisinde verilen bir kelime geçen şiirleri listelemek için Detaylı Arama seçeneğini kullanınız.
Veritabanımızın geliştirilmesi için siteye şiir ekleyecek gönüllüler aranıyor!
Siteye üye olarak siz de veritabanına şiir ekleyebilirsiniz!" denilmektedir.
***
ŞİİRMATİK’in baştan sona olumsuz bir yenilik olduğunu ne kadar vurguluyor isek, VEZİNMATİK’in de o kadar faydalı olduğunu açık açık işaret ediyoruz.
Özellikle ARUZ ve HECE vezniyle şiir yazan herkesin istifade edeceği bir buluş olmuş, ki, projeye Tübitak da katkıda bulunmuş...
Üniversitelerimizin bu tür yeni atılımlara destek vermesinden son derece mutluyuz.
Söz konusu siteye girin, orada vezin bölümünü tıklayın ve şiirinizi orada çıkan bölüme ekliyor ve aşağıdan hangi vezinle mukayesesinin yapılmasını istiyorsanız o vezni işaretleyip, düğmeye tıklıyorsunuz. Anında, size şiirinizin hece mi, aruz mu olduğunu, varsa kelime hatalarını ölçü bakımından anında bildirmektedir.
Bence kaçırmayın derim.
Hoş geldin VEZİNMATİK... Ve teşekkürler bu icadı bulanlar...
http://edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=41266 ve http://nlp.ceng.fatih.edu.tr/aruz/?Aruz BU İKİ LİNK, ÖZELLİKLE İKİNCİSİ ( http://nlp.ceng.fatih.edu.tr/aruz/?Aruz) linkini VEZİNMATİK olarak HECE VE ARUZ YAZACAK HER DOSTA mutlaka ama MUTLAKA TAVSİYE EDİYORUM... * Ve yukarıdaki şiiri VEZİNMATİK e attık baktık, Sadece, (((Kesri olma; bâtıl denen bed-hahın.) mısaında (Z)Zihaf ve (İ)İmale ARUZ KUSURU OLARAK gözükmekte olup, koca şiirde sadece İKİ ARUZ KUSURU BULUNMASI, bu şairin vezne gösterdiği önem ve hassasiyet, yaptığı işe verdiği ÖNEMİ açıkça göstermektedir. Onu da derhal düzelteceğine ve TAMAMEN KUSURSUZ BİR ARUZ ŞİİİRİNİ EDEBİYATIMIZA kazandıracağına yürekten inanıyorum. Ayrıca; (Nimetler sunan bir velut sofrada)mısraında bence VELUT BİR SOFRA söylemi daha uygundur. Fakaat, burada VEZİN konusu önemli olduğundan, şahsen ben olsam SUNAN (iki hecelik)bir kelimeyi üç hecelikle değişirdim veya BİR DEĞİL de ne bileyim mesela başka (SON-GÜL vs vs)sözcüğünü kullanmaya çalışırdım. * Şiirlerin Ziyası Kardeşim, Adına yakışan bir çalışma... Harikasın ve bu harikalarını lütfen devam ettir... * Sağolasın... Tebrikler... Teşekkürler...
Icerigi deseniz yine cok guzeldi konusu, butunluguyle.
Kutlamak duser payima.
Selam saygimla..