(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
sustum şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sustum şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Baştan sona güzel ama ben bunları çok sevdim.'' ben seni andım. Geceler bana y/andı sessizliğimi.Yorgan gibi sokuldum yastığın ezik düşlerine yine ısınmadı ayak uçlarım dokunmadan tenine''Çok güzeldi anlamını bilene okurken anlayana çok güzeldi...Yüreğinize emeğinize sağlık. Sevgilerde kalın hep.
Bir usta yazarın deyimiyle söylersek “Matematiğin genelliği dış gerçekliğin bir genelliğidir; dolayısıyla matematiğin özeliliği de dış gerçekliğin bir özeliliği olmuş olur; ve dış gerçeklik içinde nesnelerin sayısı sonsuz olduğuna göre matematik genel olmak zorundadır.
Matematik, en genelleştirilmiş şey olduğu için dış gerçeklikle uğraşmada en elverişli bir araçtır. Yalnızca sıralamalarla, yani sınıflarla uğraştığı için evrenin sonsuz özeliliğiyle baş edebilir. Sonsuzluğun matematikte o kadar çok karşımıza çıkışı bir rastlantı değildir.
Şiirle karşılaştırın bunu. Onun vatanı öznel tavırlardır. Yani bilinç alanı, gerçek nesnelerle, onlar karşısındaki öznel tavırlardan ibarettir. Bu gerçek nesneleri en genel tarzda sıralamakla matematik sonsuzca : bütün dış gerçekliği kavrayabilen bir tek simgeye varır. Ama şiir bütün bu öznel tavırları en genelleştirilmiş tarzda sıralarsa egoya: bütün öznel gerçekliği kavrayabilen tek simge olan egoya varır.
Gerçekte soyut olan, öznel gerçekliğe bakarak genelleştirilmiş olan müziktir, şiir değil; tıpkı dış gerçekliğe bakarak matematiğin soyut oluşu gibi.
Bu şiirde durum nasıldır dediğinizi duyar gibiyim.
merhaba Mert bey; birkaç cevap birden veresim geldi sorunuza ama aradığınız cevaplar mı bilemem bu da bir tezatlıktır değil mi? her sorunun cevabı mı olmalı yoksa her cevabın bir sorusu olmasına gerek var mı? birincisi Hayyam'ı çok sevdim Müştak babayıda ama onların gözüyle bakamadım "ne yazık ki" ve harmanlayamadım matematiği yazdıklarımla
ikincisi şair değilim şairin dediği gibi olsa olsa şiir işçisi olur benden de peki şiir işçisi olan birinin yazdıkları şiir midir sizce?
üçüncüsü soyut ve somut kavramları hiç kullanmadım hayatım boyunca mesela dün yediğim elmanın tadını alamadım bir daha ve dolayısıayla ne dün vardı ne dünya ne de elma ten kafesine hapsolmuş bir ruhum olduğunu söylediler "dogmalara" da çok kulak asmadım soyutunda ne değeri kaldı sizce şu an benim Levhül mahfuzumda?
başını önüne eğme kardeşim
hayat çok başladı bittiği yerden
asla ümidini kesme kardeşim
dağ ne kadar yüksek olursa olsun
bir kenarı yol olur yol kardeşim
allahın rahmeti keremi boldur
asla ümidini kesme kardeşim
kesme ümidini kesme kardeşim
emeğine yüreğine sağlık
tebrikler
dilerim yaşadığın doğduğun şehir ve adım atığın heryer neşe ve huzur dolar
selam ve dua ile
A.E.O