(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bir ölünün kıblesi şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir ölünün kıblesi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Harika bir şir sevgili dost hayranlık ve beyeni le şiiri okdum,ele emeğe ve tüm bedene sağlık afyet bU GÜZEL PAYLAŞIMNIZA ÇOK TŞK EDİM HARİKA İNSAN.ŞÜKRANLARIMLA:)(:
kaleminize sağlık çok güzeldi, gece yatarken güzel şeyler ,birbiri ardına geliyor kaleme döküyüm diyorum ama kalkamıyorum ,neyse sabah yazarım diyorun ama yattığımdaki o uyku arası ilhamı bulamıyorum sevgili ansızın sevgiler,
Geceler kıyamettir, uykular yarı ölüm, O anda yaşarız dünyada ikinci bölüm, Beni yaradana döner, bakışım yönüm, Yalnızlık her insanın değişmez Kıblesi. Tebrikler Üstadım. Nefis bir şiir okudum kaleminizden .
Yüreğinize ve kaleminize Sağlık vakitsizlikten pek fazla giremiyorum siteye.Vakit buldum ilk şiirinizi okudum epey bir gezdirdi beni.Selam ve sevgilerimle.
Dağ yelken açmış limana ulaşmış... gibi. Yenileşme tekrar-tekrar öz yalnızlığa aktarma yapar, dere gibi, yaşam akımı hep başlar biter, yine başlar, son duraktaki bir kişinin en son bitimine kadar. Bu derin ama kuş gibi hafif felsefesel dolaşılar ve düşünce sergisi serbest nazım şiirinin çok nefis bir ibaresi olmuş. Mest oldum. Candan kutluyorum Habib Bey. Selamlarımla.
Okurken şiire akıyor insan. Yalnız hayatların nereye duracağı belli değildir. Her yalnızlığın içinde bir isyan saklıdır. Ve her yalnızlık sessiz çığlıklarını biriktirir içerisinde. Şiir gibi şiirdi. Yazan kaleminiz hisseden yüreğiniz daim olsun selam ve saygılarımla
Bugün günlerden Ağustos aylardan Perşembe Duyumsuyorum zemheri soluğu ensemde Biliyorum ölünmez Ağustos’ta
Ölüm sıcak Bedenim soğuk... // nâgehân
***
Hiçbir acı hiçbirimize yabancı değil. Her acıya eşit mesafe uzaklıktayız aslında. Yalnızlık, ölüm ve tercihlerimiz en temel varoluşsal sorunlarımız olmakla beraber insanın kendini değersiz hissetmesi sanırım bunlardan öncelikli bir sorun ve öncelikli bir korku.
O yüzden olsa gerek “ her gece kıyameti kopar korkuların ” demesi Şairin.
İnsan ise şayet kâinatta şuurlu tek ayna, hayatımızdan kesitleri gördükçe bir başkasında, kırık bir aynadan bakar gibi parça parça olur duygularımız.
Ki kaç kez göç etmiştir aklımız farkında olmaksızın.
Ve kaçımız yüreğimizden uçurtmadık ki idamlık kuşları ansızın. Lâcivert göğün gözleri önünde
Aşk; en büyük savaş insanın kendiyle.
Hep âşk’a uyur; âşk’a uyanır bedenimiz Terkisinde saklı ölüm sessizliğinde.
Ölümün sindiği bedenlerde ise; katili, maktulü belirsizlik hali vuku bulur. Belli olan tek şey adı âşk, o da hep tetikte
***
Güzel işlenmiş bir şiirdi… Tebrikler Gönülden sevgimle.
Büyük patronun ismini görünce, ilk kez bir şiirinin yayınlandığına denk geliyorum (evvelkiler benim dışımda), okumadan geçmeyeyim dedim...Patronsun diye fazla abartmağa gerek yok sanırım. GENE DE KEYİFLE OKUNAN MISRALARDI. Saygılarımla.