elini üzerimden, çekme sakın gülizâr! çalınır bakışlarım yeddiemin meyânda; kudemânın zârını, yakar bir figânızâr ve çırpar dudağımı uçurum çiçekleri. hilkatimle nûruna uzandığım beyânda, kurulurlar soframa ağustos böcekleri...
kamçılar kalın bir bent, tâkatsiz çatağımı; vadiler küser bana, hasımlaşır suyuma. çekme sakın elini taşırır yatağımı, üç mum titreği ışık ve bir lâhza sarmaşık! abanır cengihârık, söz dinlemez huyuma; masmavigözyaşımda, tövbe bozar her âşık!
çarpar nöbetlerimi kutsayan nûrucemâl; imdâda fırsat vermez, söndürür kandilini. hızır-ilyas rüştünde, hıçkırır cümle mahâl: ‘emritekvînî hakkı ruhum ruhuna rücû!’ sözgelimi bir vakit çektiğinde elini hangi uzlet bastırır, zıyandaki hurûcu?
gözlerini doğrultur, kuzgunlar mahremime; ıpıslak namlu terki ve bir çentikli mermi! boşanır yağmur gibi bozgunlar mahremime; insâfında pinekler, her bûsesi yarının. hicâbım hicâbımı, şaşkınlığa gömer mi? bana kalır mı küfü, volkan dudaklarının?
kuşluk vakti kimsesiz, kuşlar tüysüz tüneksiz; eski bir takvim koklar, satırlarda berceste. çekme elini sakın, yüzüm bensiz beneksiz; sararıp solar yoksa, aşkın bedî icrası. cevşen dilli coğrâfyam tükenir ceste ceste, bozulur ihtişamın gül atlaslı mecrâsı!
düşer kalırım sonra barkına, beşiğine; öz anamdan pâyidâr özlemle başucuna. vuslatın eşiğinden firâkın eşiğine, durunca hicrânıma titrer erbâbınazar... al yüzümü şefkâtle sımsıkı avucuna çekme sakın elini üzerimden gülizâr!
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Pek çoğunu anlayamasam dahi,şiirin ahengi bile yeter.Uydurukça kelimelerle yazılan şiirciklerde nerdee bu akıcılık bu ahenk. Kutlarım efendim.Gerçekten zevk alarak okudum.Birde manalarının tamamını anlayabilseydim herhalde zevkine doyum olmazdı.
Elimde sözlükle şiir okumak istemiyorum adıma..Nasıl alabilirim ki böylelikle şiir tadını...Anlaşılan; yazan dostlar imgelem sıkıntısı,ya da başka nedenlerle,bu tür şiirleri daha çook yazacaklar..Mutlaka çok emek harcanmış belli,ama bu tür anlatımlar,çok özür dileyerek,sadece emek harcama boyutunda kalır..
Tabii ki,bence olan görüşlerimdir..Emeğinizi teşekkürler..Saygılarımla..
usta kalem sende bilinya, kaya mezar deyince aklıma tarsus şelalesi gelir.. ve senin gibi kalemin muhteşem eserlerini okuyunca bir tarsuslu payı alıyorum gardaşım...allaha emanet ol...selam ve dua ile..
İnsanın hamuru karıldıysa şiirle ve kırılganlıklarında sarmaşığı şiirse, şiirse lisanı,isyanı şiirse,hasadı şiir, masatı şiirse...İnsan şiirse bir kere, bir kere bu cevher yerleştirildiyse Yaradan'dan kalbine, yudumlayacağı son damlaya kadar şiirdir vesselam.Selam olsun yeniden şiirleriyle merhaba diyene.Hoş geldin şair.Seni konuşturana (gülizâr) şükür ve yüreğine teşekkürlerimle.