İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar.-- newton
Fundaca
Fundaca

SUS

Yorum

SUS

( 12 kişi )

7

Yorum

18

Beğeni

5,0

Puan

155

Okunma

SUS


Sus…
Çünkü sen konuşunca
Ben geçmişe gidiyorum
Henüz kırılmamış bir kalbin
Saf yerine
Oysa ben
Çoktan öğrendim susmayı
Adını içimde boğmayı
Gözlerimde büyüyen o yangını
Kimseye göstermemeyi
Sus…
Çünkü senin her kelimen
Bende bir hatıra uyandırıyor
Ve ben artık
Hatırlamak istemiyorum
Bir zamanlar
Adını dua gibi ezberlemiştim
Şimdi ise
Unutmak için susuyorum
Sen bilmezsin…
İnsan en çok
İçinde konuşur sevdiğiyle
Ve en çok
İçinde terk edilir
Ben seni
Herkesin ortasında değil
Kendi içimde kaybettim
Kimse görmedi
Nasıl yıkıldığımı
Nasıl sustuğumu
Nasıl vazgeçtiğimi
Sus…
Çünkü sen konuşursan
Ben yine aynı yerden kırılırım
O eski ben yok artık
İnanan, bekleyen, affeden…
Hepsini gömdüm içime
Üstüne sessizlik serdim
Şimdi en büyük duam
Bir daha sana inanmamak
Sus…
Bırak yarım kalan
Yarım kalsın
Bazı hikâyeler
Tamamlanınca değil
Sustukça güzelleşir
Ve biz…
En çok sustuğumuz yerde
Bittik zaten…

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (12)

5.0

100% (12)

Sus Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sus şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SUS şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
24.3.2026 01:12:01
5 puan verdi
Emeğinize yüreğinize sağlık
Mahir kaleminizi yürekten kutluyorum.
Tebrikler. Her şey gönlünüzce olsun.
Huzurlu mutlu aydınlık yarınlar diliyorum.
Selamlar dualarımla.
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
22.3.2026 01:28:41
5 puan verdi
Bu eser sessizliğin nasıl en derin yaraları ve en ağır yükleri taşıdığını, konuşmanın ise bazen en büyük acıyı tetikleyebileceğini son derece güçlü ve dokunaklı bir dille anlatıyor.
İçsel Yıkım ve Sessizliğin Gücü
Şiirin merkezinde, sevgiliyle ilgili her kelimenin bir hatıra uyandırması ve bu hatıraların taşınamaz hale gelmesi yatıyor. "İçinde konuşur sevdiğiyle / Ve en çok / İçinde terk edilir" dizeleri, dışarıdan görünmeyen ama içeride yaşanan yıkımı mükemmel özetliyor. Dış dünyada herkesin göremediği bir yıkım, sadece kendi içine kapanarak susmakla yönetiliyor.
Geçmişe Yolculuk ve Değişim
Konuşmanın geçmişe, "henüz kırılmamış bir kalbin saf yerine" götürmesi, şu anki durumu daha da acı verici kılıyor. Şair, o eski inanan, bekleyen ve affeden benliğini gömdüğünü ve üzerine sessizlik serdiğini belirtiyor. Artık tek bir dua var: Bir daha inanmamak. Bu, umudun tamamen tükenişinin ve korunma içgüdüsünün bir ifadesi.
Yarım Kalan Hikâyelerin Estetiği
Şiirin finalinde yer alan "Bazı hikâyeler / Tamamlanınca değil / Sustukça güzelleşir" düşüncesi, tamamlanmamışlığın ve belirsizliğin yarattığı estetik ve duygusal ağırlığa işaret ediyor. "En çok sustukumuz yerde bittik zaten" dizesi ise ilişkinin aslında fiziksel bir ayrılıkla değil, içsel bir suskunlukla sona erdiğini vurguluyor.
Bu metin, kaybedilen sevgiyi ve bu kaybın yarattığı sessiz çöküşü, doğa imgeleri ve içsel diyaloglarla harmanlayarak okuyucunun kalbine dokunan derin bir yankı bırakıyor.
TEBRİKLER KUTLARIM KALEMİNİ KALEMDAŞIM
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
22.3.2026 00:18:13
5 puan verdi
Güzeldi eser, her zaman ki tat ve deminde
Biz de okuduk, kutladık yürekten, yalansız ve riyasız
Gönlün abat olsun, huzurla dolsun, tüm şiirlerin benzersiz ve de mükemmel olsun
Şiirle kal, sevgiyle kal, sağlıcakla ve de hoşça kal
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
21.3.2026 23:18:10
5 puan verdi
Kaleminizden dökülen bu mısralar, sadece bir veda değil; bir ruhun kendi sessizliğine çekilerek kazandığı o vakur zaferin hikâyesi olmuş. 'En çok içimizde terk edilmek' ve 'sustukça güzelleşen hikâyeler' vurgusu, şiir sanatının insan kalbindeki en derin yaralara nasıl ayna tuttuğunun çok güçlü bir kanıtı...Duyguların bu denli yalın ama bir o kadar da sarsıcı bir dille aktarılması, okuru ilk dizeden itibaren o 'sessiz yangının' içine çekiyor. İmgelerdeki bu hüzünlü asalet ve anlatımdaki içtenlik gerçekten takdire şayan. Gönül heybenizdeki bu bilge sesin hiç susmaması dileğiyle... Yüreğinize, emeğinize sağlık. Dünya Şiir Günü’nüz kutlu olsun."
Artemis1
Artemis1, @artemis11
21.3.2026 22:12:16
5 puan verdi
Susmak en güzel cevap
Yüreğinize sağlık olsun 💯🌹💯
Aşık-ı boğaz
Aşık-ı boğaz, @asik-ibogaz
21.3.2026 22:00:38
5 puan verdi
Söz susunca duygular kurur şiir ne güzel ifade etmekte tebrikler hocam saygılarımla.
Vecdi Murat SOYDAN
Vecdi Murat SOYDAN, @ya-anmam-ca-klar-nc-airi
21.3.2026 21:04:24
5 puan verdi
İnsan en çok
İçinde konuşur sevdiğiyle
Ve en çok
İçinde terk edilir


Ve biz…
En çok sustuğumuz yerde
Bittik zaten…


Gönlünüze sağlık. Çok beğendim. Tebrik ederim.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL