(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
karanfilli zamanların bendeki çağrışımları birebir şiirde.. içinde yüzdüğü denize dargın bir balığın iç çekişi gibidir.. hani şu resimdeki beyaz gül varya nasılda kapıya dayanmış karanfilli zamanlara ironik bir iç çekiyor değil mi?. şiir bazen kanlısını kovalayan mısra gibidir.. yo bu kimsenin arzusu değil aslında.hayatın ayarı bozuk ve harfler durmadan kurma kolu görevi görür.. yoksa karanfile dahi öksüzlüğünden iç geçiren,'kendi saçını başını yolan' bir yazar olunabilirmiydi.. ustanın dediği gibi' herkes aşık olabilir fakat adanmışlığı ender insanlar yaşar' harflerine şizofrenik tutkunluk bu adanmışlığın apaçık belirtisidir işte.. yazı bir yana birde yazanın içinde gerilen yaya dokunanlar anlar.. bunu bir şiirden yola çıkarak tespit etmiyorum elbette zeynep şairim.. gerek geçmiş tüm şiirlerini bildiğimden gerekse ellerin,bilincin hünerinden biliyorum.. en güzel kırçiçeklerini adıyorum şiir bahçene..sevgilerimle.
En kırılgan çiçektir karanfil. Kırıldığı yerden çelik çelik hayata yeniden bağlanan. Ne güle benzer, ne papatyaya. İçimi burkar kırpık kırpık yaprakları. Mezatta satılan en ucuz çiçektir, elit çiçekçilerde bulunmaz.
Belki böylesi daha iyi ha şair. Onları sevgiyle derenler, yükü karanfil olanlarda var bu hayatta.
En kırılgan çiçektir karanfil. Kırıldığı yerden çelik çelik hayata yeniden bağlanan. Ne güle benzer, ne papatyaya. İçimi burkar kırpık kırpık yaprakları. Mezatta satılan en ucuz çiçektir, elit çiçekçilerde bulunmaz.
Belki böylesi daha iyi ha şair. Onları sevgiyle derenler, yükü karanfil olanlarda var bu hayatta.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Ne paylaşacaksınız?
Şiir, yazı, kitap ya da ileti için hızlıca ilgili alana geçin.