Birinin iyi niyetini istismar etmek, o iyi niyetin başkalarına sunulmasını da yok eder. noblese oblige
Emel Abokan
Emel Abokan

SENDEN SONRA

Yorum

SENDEN SONRA

( 4 kişi )

4

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

98

Okunma

SENDEN SONRA

SENDEN SONRA

SENDEN SONRA

Rüzgâr nereden eserse essin artık,
Yaprağı koptuğu daldan sormuyorum!
Sözlerin dökülse de fırtınalar gibi,
Sığınacak bir liman aramıyorum!

Yorgun bir yükün son adımıyım ben,
Attıkça hafifleyen,
ardına bakmayan!
Kendi içimde sessiz bir nehirim,
Taşsam da artık sana akamıyorum!

Yürüdüğün yollara gül döksen de,
Dönüp de ardıma bir kez bakmıyorum!
Bir fırtınanın tam ortasından çıktım,
Sözün geçmez bana,
artık korkmuyorum!

Yollara düşsün isterse gidişlerin!
Gözlerimin ucundan kayıp gitmişsin!
Geceye bıraktım senden ne kaldıysa,
Rüzgâr savurdu uzaklara,
Sen artık…
Umurumda bile değilsin!

Bir daha adını...
Satıra yazamıyorum
Bitti...
Mürekkebim bitti senden sonra.
Sen artık...
umurumda bile değilsin!

Emel Abokan
02/08 /2026
19:02

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Senden sonra Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Senden sonra şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SENDEN SONRA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi Etkili Yorum
Tamer Karakaş
Tamer Karakaş, @canim-benim
3.8.2026 00:43:46
5 puan verdi
"Bir vazgeçiş ancak bu kadar asil ve kararlı anlatılabilirdi Emel Hanım. Kırgınlığın fırtınasından bu kadar dik bir duruşla çıkmak gerçek bir şair kalbinin harcıdır. Özellikle 'Mürekkebim bitti senden sonra' diyerek noktayı koymanız, edebiyatın gücüyle yapılmış muazzam bir vazgeçiş ilanı olmuş. Kaleminize, kalbinize sağlık; çok güçlü ve sarsıcı bir eser."
Hikmet-Metin
Hikmet-Metin, @hikmet-metin
3.8.2026 01:30:28
5 puan verdi
Kırgınlıktan kabullenişe, acıdan özgürlüğe uzanan güçlü bir iç hesaplaşma olmuş. Duygular abartıya kaçmadan, kararlı ve etkileyici bir dille aktarılmış. Özellikle finaldeki "Mürekkebim bitti senden sonra." dizesi, bitişin en çarpıcı ifadesi olmuş. Yüreğinizden süzülen bu anlamlı eseri ve güçlü kaleminizi gönülden kutluyorum. Selam ve saygılarımla.
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
2.8.2026 21:24:48
5 puan verdi
Kutlarım değerli kalemi ve eserini
Güzeldi eser her zaman ki tat ve deminde
Biz de okuduk ve kutladık yürekten
Nice güzel şiirlerde buluşmak dileklerimle
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakl
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
2.8.2026 19:35:26
5 puan verdi
yaşanan hayal kırıklığı ve kırılmaların ardından gelen kesin kabulleniş, geçmişi tamamen geride bırakma kararlılığı ve kazanılan içsel özgürlüktür.kalemin daim olsun inşallah
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL