Bilirim sebebini; sormam ki "neyin nesi?" Bilmeyen zanneder ki kuşlar izinli bugün... Bir başka gür çıkıyor fırtınaların sesi Ağaçlar müteessir, dallar hüzünlü bugün.
Haz alsa da agaclar rüzgârın şarkısından Yaprakların kulağı "gel" diyecek sedâda Sararmış çehreleri ölümün korkusundan Akleden insan için ibret var her vedada.
Yine mevsim o mevsim; aylardan Eylül ayı Ne kelebekten iz var ne bal yapan arıdan Uygun bir in ararken kış uykusuna ayı Ekin vakti yan yatan ümit kesmiş darıdan.
Ağustos sıcağından yaka silken ayazlar Çıkarmış kış gelmeden kılıcını kınından Karınca duasında yine aynı niyazlar Tedbiri dünden almış; pek emin çıkınından.
Sökülünce nişanı şafağın yakasından Göz kırpmaz olmuş sabah sımsıcak şuasıyla Geçilmiyor geceler ayın fiyakasından. Mehtap endam ettikçe yıldızın duasıyla.
Son kırlangıç sürüsü göçerken destursuzca Çatık kaşlı bulutlar ha kızdı ha kızacak Herşey ahenk içinde işliyor kusursuzca Haddine mi insanın; bu düzeni bozacak!
Kim bilir kaç Eylül’e tanık oldu bu gözler Yaş aldıkça artmakta efkârlı zârın harı Kalbimden geçenleri dil tarifte tökezler Bu sonbahar ömrümün belki de son baharı...
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
* EYLÜL'CE şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
* EYLÜL'CE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Sizin şiirleriniz hep su gibi berrak ve akıcı. Bu şiirde gayet akıcı. İster istemez takıldım "artık" kelimesine. Sizin dediklerinize katılmakla beraber, şiirin akıcılığı mı, yoksa sizin bahsettiğiniz kurallar mı diye sorarsanız tercihim şiirin akıcılığı olur.
Edebiyat Dünyasinda siirlerde tek heceli (bir, her, hep,....)kelimelerin mümkün oldugunca az kullanilmasi, ayni dörtlük ve dizelerde ise bu hususa daha da dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. "ARTIK" kelimesi iki kez "bir"kelimesi kullanmis olmamak icin oraya konulmustu.
Bazı şiirler vardır insanı kasvete düşürür. Senin şiirlerde her ne kadar ölüm teması olsa da okuyan huzur buluyor. Kalbi ferahlatıyor adeta. Tefekküre yönelten şiirlerini okumanın ayrıcalığını yaşayan biri olarak bu şiirini de yürekten kutluyorum. Yüreğin var olsun. Selam ve muhabbetle...
Zaten fikrimi tartışmaya açık bıraktım. Çok derin bilgim olmadığı için yanlışa düşmemek adına. Madem mana değişmiyordu keşke öyle bıraksaydın Gardaş. Lakin böyle de güzel olmuş. Selam ve Muhabbetle...
Üstelik kafiye YARIM HECEYE düsse de yine de kurtariyor. Lâkin, hem kafiyenin saglamligi, hem de nlam bozulmadigi icin öyle biraktim. Zirâ Emir ne olursa olsun, yollar "KÛN"a cikiyor, öyle degil mi.
"OL" dendi mi icinde "RAHiMDEN iN" de var, "Rabbine DÖN" de.
Amaa, degil mi ki Degerli Agabeyim bu siiri iki kez okuma zahmetine katlanmis, yarim kafiye bile bu siir icin onurdur. Düzelttim gitti AGAM.
Bu şiiri sabah tekrar baktığımda bir yere kafam takıldı.
'' Kıyamet yakındır, kulağım "Kûn"de ''
burada '' Kûn '' anlam olarak OL demektir. Halbuki " İrciî DÖN anlamında daha uygun düşerdi diye düşündüm. gerçi o zaman da kafiye uymuyor. Farklı bir anlam da olabilir tartışmaya açık tabi. Selam ve DUA ile...
Mahir Taylan Bey bu siire yorum yaparken güzel bir tesbitte bulunmus SAiRAGAM.
Dogrusu bu siiri kaydederken hayli isteksizdim. Kalitesi düsük geldi bana. Sizin gönül güzelliginiz bardagin hep dolu tarafini gördügünden elestiri cikmiyor kaleminizden. Allah'tan ki bir kac - insafsiz :)) - misafir var da haddimizi bildiriyor :)
Siirlerim nedense sizi görmedigim zaman tatsizlasiyor :)
Bu duruma en cok YOKSUL Dostum sevinecek tabi :))
Firsat bu firsat, en fiyakali siiriyle gelir az sonra herhalde :))
Cogu Zaman gönlümüzden gecenleri dizelere döksek de, bazen de bir "ayak" yakalariz, sonra üstünü doldururuz. Kimi Zaman basarili bir calisma olsa da, bu siirde oldugu gibi bazen de yavan kalir.
Gönülden kopup gelen mesela dünkü gibi siirler. Eskiden her yazdigimi sayfaya yüklemeye calisirdim. Simdi ise pek nitelikli olmayan siirlerde mahcubiyet oluyor artik.