(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kabuk şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kabuk şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Bazı kabuklar sözden örülüyse her damlası iliklerime işledi şiir. Farklı ve çokça anlam yüklüydü, her mısrası etkili ve elitti, dil işlevi gerektiğinden çok iş görmüş ve yatağın bir sibirya soğuğuna denk bir ayrılık sonrası özlemle beklenir olması da bambaşka bir güzelikti şiirin finalinde.
Ve her vuslatın sonunda mutluluk sesleri yankılanmalı elbet... Hakikaten çok beğendiğim bir şiir oldu ve çokça haz verdi.
"NB" diş dudak ünsüz çatışmasına oldum olası karşı bir duruşum vardır. "NB" yanyana gelmez, gelirse "mb" yazılır diye, bir kuraldır, ben karşıyım sadece.
Özellikle, "cambaz" kelimesini konuşursak, "baz" farsça kökenli oyun anlamına gelen bir köktür.
kumarBAZ hileBAZ hokkaBAZ sihirBAZ ...
CamBAZ oluşumunda da bu böyledir. Cam-baz dediğimiz zaman cam oyuncusu anlamı yüklenir, oysa can-baz, canını dişine takan adamdır. Kumar oynayan, hile yapan, sihir yapan gibi...
"nb" yanyana gelmez kuralı oysa çok ihlal edilmiştir türkçemizde, İstaNBul;özel isim diyelim, oNBaşı, biNBaşı, miNBer ve birçok aklıma şu an gelmeyen...
Bende doğrusu CAN-BAZ dır yani. Tıpkı sende ki CAN gibi.
dogrusu hangisi? tereddut icinde biraktiniz beni zeki bey
cam-baz tdk da
1. Denge sanatında uzman ve usta olan kişi. 2. İp üstünde yürüyen ve çeşitli tehlikeli numaralar yapan becerili sanatçı. bk. rismanbaz.
olarak yer almis.
can-baz ise tdk da
canbaz (Körm. O.) bk. rismanbaz. Sözlük anlamında canı ile oynayan demektir. İp üzerinde yürüyenlere ve yüksek dikili taşlara tırmananlara bu ad verilmiştir. İp canbazlarının özel adı Rismanbaz'dır.
kesik rüzgarlarım var
alır mısın
kırık pencereler arası
elimi uzatsam tutar mısın
ölür müsün
ne olur..
..
kaleminize sağlık..
saygılarımla..