Önemli olan insanlar, diğer herkesin önemli olduğunun da en çok farkında olanlardır. robert zend
CANIM.BENİM
CANIM.BENİM

BEYHUDE DEVRAN

Yorum

BEYHUDE DEVRAN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

79

Okunma

BEYHUDE DEVRAN

BEYHUDE DEVRAN

BEYHUDE DEVRAN

Dönüyor durmadan şu fani dünya,
Gördüğümüz her şey meğer bir rüya.
Çırpınıp durmuşuz boşu boşuna,
Akıp gitti ömür, beyhude devran.

Ne saraylar kalır ne ulu tahtlar,
Bir rüzgârla solar o yeşil bağlar.
Geçti gölgemizden seneler, çağlar,
Yalanmış her heves, beyhude devran.

Bir yolcuyum şimdi ıssız yollarda,
Yalnızlık yükünü taşıp kollarımda.
Gözüm kalmadı hiç parada, pulda,
Her çaba nafile, beyhude devran.

Yorulmuş yüreğim durulmaz artık,
Gönül kapıları açılmaz artık.
Bu sahte düzenden kaçılmaz artık,
Böyle gelmiş gider, beyhude devran.

Nihayet kapılar kapanır bir gün,
Biter bu keşmekeş, bu acı sürgün.
Toprağa dönünce o mağrur yüzün,
Anlarsın gerçeği; beyhude devran.

Tamer KARAKAŞ
30.06.2026 / Taşköprü-Kastamonu

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Beyhude devran Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Beyhude devran şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEYHUDE DEVRAN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL