Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. pascal
YAKAMOZ ŞİİRLER
YAKAMOZ ŞİİRLER
VİP ÜYE

HADİ GİT

Yorum

HADİ GİT

( 6 kişi )

5

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

67

Okunma

HADİ GİT

HADİ GİT


Ağzımın tadı yoksa,
Günlerdir,hasta gibiysem,
Ve boğazımda,düğüm düğümse kelimeler,
Buluttan nem kapıyorsam,
Dokunsalar ağlıyorsam.
Ilık ılık kanıyorsam sessizce.
ve derinden,
Artık zevk almıyorsam,
Sevdiğim hiç bir şeyden.
Dağ gibi bir hüzün çökmüşse yüreğime,
Ve gözlerime,
Sebebi sensin.
Demeye de yüzüm yok ama
Haksızlık olur sana.
Çünkü bu ayrılığı ben istedim
Yana yakıla.

Hadi git artık.
Git koşarak,uçarak.
Ayrılıktan kanat tak.
Git yüreğime basarak.
Mutluluklar senin olsun.
Bana,
Baldıran tadında acılar bırak.
gönlü güzelim.
Hakkındır mutlu olmak.
Üzülme sen.
Bunun da hakından gelirim ben
Çünkü benim,
Adım hüzündür,soyadım elem.
Ne sevdalar gömdüm bu yüreğe bir bilsen.
Mezarcı derim kendime bazen.
Hadi git.
Giderken de,
Al bende neyin varsa
Kalmasın gözün arkada.
İyiyim ben.
Sevdiğini kendi eliyle uğurlayan
Ne kadar deli varsa,
Bu alemde,
Bütün içkiler benden.
Haydi içelim bu gece sabaha kadar.
Şerefine ayrılıkların.

MELAHAT ÇETİNKAYA

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Hadi git Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hadi git şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HADİ GİT şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Özkan Değirmenci
Özkan Değirmenci, @ozkan-degirmenci
2.6.2026 03:59:07
5 puan verdi
Çok güzel çok anlamlı bir şiir yüreğine emeğine kalemine gönlüne sağlık selam ve saygılar
DÜŞLER SIĞINAĞI
DÜŞLER SIĞINAĞI, @dusler-siginagi
2.6.2026 01:27:46
5 puan verdi
muhteşem
tebrikler
esenlikler dilerim
Magnoliaa
Magnoliaa, @magnoliaa
2.6.2026 01:07:12
İki kere okudum şiiri çok güzeldi


Emeğinize sağlık 🌿
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
2.6.2026 01:00:16
5 puan verdi
Gitmekle kalmak arasında sıkışıp kalmış, kararı kendisi vermiş olsa bile bedelini en ağır şekilde ödeyen bir yüreğin feryadı bu. "Ayrılığı ben istedim" derken ki o dürüstlük, hem kendine hem de karşı tarafa duyulan derin saygının bir kanıtı. Fakat akılla alınan kararlar, kalpteki o "dağ gibi hüznü" hafifletmeye yetmiyor işte.
​Şiirinizdeki o keskin tezatlar duyguyu çok güçlü kılıyor: Bir tarafta sevdiğine kıyamayan, onun mutluluğunu dileyen ("gönlü güzelim / hakkındır mutlu olmak") o asil duruş; diğer tarafta ise içeride kopan fırtına, "baldıran tadında acılar" ve kendini bir "mezarcı" gibi hissetmenin verdiği o karanlık, tanıdık ağırlık.
​Son bölüme doğru hüzün, yerini her şeyi yakıp yıkmaya hazır, meydan okuyan bir efkar enerjisine bırakıyor. "Sevdiğini kendi eliyle uğurlayan ne kadar deli varsa / bu alemde, bütün içkiler benden" dizeleri, çaresizliğin içinden doğan o garip, gururlu kahkahayı çok iyi yakalamış. Ayrılıkların şerefine kadeh kaldırmak, aslında o acıyı tamamen kabullenip göğsünde eritme çabasıdır.
​Kelime kelime kanayan ama bir o kadar da dik durmaya çalışan, çok dokunaklı ve sinematik bir metin olmuş.

Kaleminize, en çok da bu yükü taşıyan yüreğinize sağlık.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
2.6.2026 00:46:39
5 puan verdi
Baldıran Tadında Acılar ve Yüreğe Basılan Adımlar
Gelişme bölümünde, şair muhatabına adeta bir azat mektubu yazar. "Hadi git" der ama bu gidiş sıradan bir yürüyüş değildir; koşarak, uçarak, ayrılıktan kanatlar takarak ve en acısı da “yüreğime basarak git” der.
Kendini feda etmenin o en üst perdesi bu mısralarda gizlidir:

“Mutluluklar senin olsun.
Bana,
Baldıran tadında acılar bırak.
Gönlü güzelim,
Hakkındır mutlu olmak.”

Muhatabına "gönlü güzelim" diye hitap edecek kadar büyük bir sevdayla, baldıran zehri gibi acıları kendi kadehine doldurmayı kabul eder şair.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL