Bir kadının yeniden evlenmesi, onun ilk kocasından nefret ettiğini gösterir. bir adamın yeniden evlenmesi, onun ilk karısını çok sevdiğini gösterir. oscar wilde
(AYSIZ)
(AYSIZ)
VİP ÜYE

Exıt

Yorum

Exıt

( 2 kişi )

2

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

133

Okunma

Exıt

Exıt

Hikayesi bile yok vallahi
Gerçi bir hikayesi olsa
Size söyler miydim?
Sanmıyorum.






İçim kaynıyor.
Kolumda
Dün geceden kalma damar yolunun morartısı
Fikrim
Eksilip duran yapboz parçaları
Her gün
Biri daha kayboluyor.
Hiç biri birine uymazken
Ve eksikler
Yok işte!
Zihnimin iliştirdiği yedek keyifli zamanları bulamıyorum
Acil durumlar için
Önlem almak
Tedbirli olmak
Asla benlik değil.
Dur ya,
Şu yoldan hızla geçen motorlardan birine binip
Rüzgara kafa tutsam
Üşüsemmm
Sinirlensem olur olmaz
İyi gelir mi, desem
Neye İyi geleceğini bilmeden zor.

Yine o adam !
(Bi sen eksiktin şimdi)
Karşı caddede servis bekliyor
Acaba ne düşünüyor
Her nefeste
Kimi gömüyor göğüs kafesine
Uffff bana neyse...
Saçmalamak için geldim bu gece
İtiraf ediyorum .
Ama saçmalamaya öyle ihtiyacım var ki
Anlatsam da göremezsiniz.



-Bak yağmur çiseliyor.
Sokak lambasının tepesine çıkıp
Yağmur mu toplasam ki
Kalk bi sigara yak en iyisi
Çıkışa doğru yürü
Birazdan toprak bırakır kokusunu.
-Nefes al
- nefes al
-geçecek.







Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Exıt Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Exıt şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Exıt şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
1.6.2026 01:22:09
5 puan verdi
İçindeki o kaynama, o taşma hissi buraya kadar ulaştı. Bazen insan öyle bir noktaya gelir ki, kelimelerin düzgün, cümlelerin kurallı olması bağlar ruhunu. Saçmalamak istemişsin ya, aslında hiç de saçmalamıyorsun. Sadece zihnin o eksilen yapboz parçalarının, kolundaki o hastane sızısının ve her gün biraz daha azalan "yedek keyifli zamanların" yükünü taşımaktan yorulmuş.
​Kendini korumaya almak, hep tedbirli olmak zorunda kalmak da bir süre sonra insanı tüketir. O yüzden o motora binip rüzgara kafa tutma isteğin, o üşüme arzun aslında "Hâlâ buradayım, yaşıyorum ve hissetmek istiyorum!" demenin bir çığlığı.
​Karşı caddede servis bekleyen yabancı adamı izlerken onun göğüs kafesine neyi gömdüğünü merak etmen de yalnız olmadığını anlama çaban belki de. "Herkes bir şeyler saklıyor, herkes bir şeylerle savaşıyor" hissi.
​Şiirinin sonundaki o iki ses, o iç hesaplaşman o kadar gerçek ki...
​Zihninin İçindeki O İki Ses:
​Bir yanın diyor ki: "Hadi, saçmalayalım. Sokak lambasının tepesine çıkıp yağmur toplayalım, her şeyi boş verelim."
​Diğer yanın (o bilge, seni korumaya çalışan yanın) kolundan tutuyor: "Kalk bir sigara yak en iyisi, çıkışa doğru yürü. Toprak kokusu gelecek birazdan."
​O bilge yanını dinle şu an. Toprağın o sakinleştirici kokusunu içine çek. Kolundaki morluk da geçecek, zihnindeki o eksik parçalar belki tamamlanmayacak ama sen o eksiklerle de yürümeyi öğreneceksin.
TEBRİKLER
rengim
rengim, @rengim1
1.6.2026 00:00:03
Kendi içindeki sokaklar şehirler duygular insanlar
Hayat gövdemizin içindeki kafes
Ve aklımızın hudutlarının çizdiği replikler
Kalbimiz gözlerimizin kuyusu derinlerimiz




Kuyuda ağlar şiir şiir bilirim


Tebrikler çok
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL