Sevgi insanı birliğe, bencillik de yalnızlığa götürür. schiller
Tayyar YILDIRIM
Tayyar YILDIRIM

O Defteri Kapattım

Yorum

O Defteri Kapattım

( 2 kişi )

2

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

143

Okunma

O Defteri Kapattım

Çok eskiden not ederdim her şeyi,
Etmiyorum, o defteri kapattım.
Diğer yanım öğüt verir "tut" deyi
Tutmuyorum o defteri kapattım.

Sorgularım; neden, niçin, niceyi.
Gözlerimde büyütmüşüm cüceyi.
Gündüzüme katmışım ben geceyi
Katmıyorum, o defteri kapattım.

Bazen kolay geçer bazen zor zaman,
Bundan sonra ahestedir her zaman.
Hatır gönül güder idim bir zaman
Gütmüyorum o defteri kapattım.

"Nerde olsam çağır beni hep" derdim.
Gelemedim, yüreğimi gönderdim.
Nere olsa kanatlanır giderdim
Gitmiyorum o defteri kapattım.

Tuttuğumu baya sağlam tutardım.
Tek başıma bir orduya yeterdim.
Yalanlara inanırdım, yutardım
Tatmıyorum, o defteri kapattım.

Not almaya ihtiyacım yok artık
Boş sözlere benim karnım tok artık
Nutuk çeken sebil gibi çok artık
Yutmuyorum, o defteri kapattım.

Üzülürsem hiç düşünmem üzerim,
Ben adamın çehresinden sezerim.
Deryalara düşsem bile yüzerim,
Batmıyorum, o defteri kapattım.

Şerefimle dik tutarım başımı,
Böyle böyle ilerlettim yaşımı.
"Lüzumsuza israf" diye kaşımı
Çatmıyorum o defteri kapattım.

13.03.2026/Konya

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

O defteri kapattım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz O defteri kapattım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
O Defteri Kapattım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
13.3.2026 22:51:52
5 puan verdi
Dostlar için ilaç olup yeterdim
Çok soruna, onlar ile batardım
Üzselerde ben sineme atardım
Atmıyorum o, defteri kapattım .. H.C.ÖRS,
Anlamlı ve güzeldi, gönül kırgınlıklarını yılgınlaklarını yaşanmışlıklarını haklı olarak sitemkar bir dille dizelere yansıtan o mahir kalemi ve değerli tebrik ediyor, kabul buyrulursa naçizane bir dörtlük ile selamlıyorum.
Kaleminiz daim ilhamınız bol olsun.
Sonsuz selamlarımla şen ve esen kalınız.
Sağlıcakla ve dostça kalınız.
Tebrikler.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
13.3.2026 22:38:58
5 puan verdi
"Müthiş bir kararlılık ve öz farkındalık... 'O defteri kapattım' nakaratı, sadece bir vazgeçişi değil, aynı zamanda ruhsal bir özgürlüğü müjdeliyor. Özellikle 'Gözlerimde büyütmüşüm cüceyi' tespiti, hayat tecrübesinin mısralara dökülmüş en net hali. Şerefiyle başını dik tutan, gereksiz yükleri heybesinden atan bu vakur duruşunuz alkışı hak ediyor. Kaleminize, o bilge yüreğinize sağlık."
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL