Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır. goethe
Muhammedisaa
Muhammedisaa

Nadir Nüsha

Yorum

Nadir Nüsha

( 1 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

121

Okunma

Nadir Nüsha

Eski bir sokağın gölgesinde dindi telaşım,
Sahafların tozlu raflarında geçti kışım.
Sarı sayfalarda derman ararken ruhuma,
Seni buldum, en nadir mısranın, en zarif ucunda.

Cildi eskimiş bir hatıra gibi tazesin,
Hem kadim bir hikâye, hem dünkü sesim.
Seni koklamak, asırların bilgisini solumak,
Kayıp bir kütüphanede, en doğru cümleyi bulmak.

Mürekkebin rayihası sinmiş tenine sanki,
Gözlerin, henüz okunmamış bir romanın ilk demi.
Öyle bir vuslat ki bu, ne sonu var ne başı,
Dindirir içimdeki o bitmek bilmez savaşı.

Eminim artık, kalbim bu limanda sakin
Çünkü ben seni, bir kitap koklar gibi sevdim.
Sahafları gezdim, rafları devirdim de geldim,
Seni, ömrümün en güzel sayfasına mühürledim.

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Nadir nüsha Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Nadir nüsha şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Nadir Nüsha şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
12.3.2026 21:52:28
5 puan verdi
Şiiriniz, aşkı bilgi ve zamanla harmanlayarak adeta bir kütüphane yolculuğu gibi hissettiriyor. “Seni, ömrümün en güzel sayfasına mühürledim” dizesi, hem zarif hem de kalıcı bir sevgi imgesi sunuyor; sevginin hem saklanacak hem de yaşanacak bir hazine olduğunu hissettiriyor. Her mısra, okuyanı hem geçmişin tozlu raflarında hem de ruhun derinliklerinde bir yolculuğa çıkarıyor.

“Aşk, bazen bir kitap gibi okunur;
Sayfalarında kaybolur, kokusunda yaşanır,
Ve en nadir cümlelerde kalbe dokunur.”

Yüreğinize sağlık değerli hocam. Mükemmel bir eser okudum. Tebrik ederim. Selam ve saygılarımla, esenlikler dilerim.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL