Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
Mehtap Yıldız
Mehtap Yıldız
@mehtaphumeyraguldalli

sanal alemde kalp parçalama yarışı

3 Ocak 2021 Pazar
Yorum
Şiirgram

sanal alemde kalp parçalama yarışı

3

Yorum

26

Beğeni

0,0

Puan

1116

Okunma

sanal alemde kalp parçalama yarışı




insanlığımızı yekten kaybettik(o kendini bilir-bilsin!)






oturduğu yerinde hemde
insanlar nasıl korkunç bir canavara dönüştü böyle
hayvanlar aleminden utanıyorum artık
biraz doğayı seyredip derin derin
az bir de Allahımı dinleseniz sizde






kırılan kalpler insana ait değildir
bir kalbe dokunuyorsanız eğer
Allahın evine varmış oluyorsunuzdur
o makama öyle ciddi bir irtifa ile girin ve öyle çıkın o evden

ister torlayıp toplayıp düzenlersiniz orayı
ister altını üstüne getirip tarumar edersiniz yeniden
takdir insanın kendine aittir.

her iki durumda da gerçek muhatabınız özünde Allahın ta kendisidir

ya o kalbi Allah sevdiyse/seviyorsa
birde Allahın hakkını yüklenmeyin sırtınıza
sırat köprüsü Allahın kudretini taşıyacak güce sahip değildir

güzel bir gecede yağmur olmak ne büyük nimet
hamdolsun bu göğüsleri gürletene
bu tuzlu suyu var edip içimize doldurana





yağ yüreğe aziz Mevla
sen yağ ki arınsın hasetten bu fani dünya





my



















Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sanal alemde kalp parçalama yarışı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sanal alemde kalp parçalama yarışı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sanal alemde kalp parçalama yarışı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ramazan Boran 1
Ramazan Boran 1, @ramazancboranc1
3.1.2021 12:17:34
Bir gün yaşlı bir münzeviye sorarlar:
"Sürekli yalnız olmaktan bıkmıyor musun?"
Münzevi cevap verir:
"Yapacak çok işim var. İki şahin eğitmem gerekiyor. Ve iki kartal. İki tavşan sakinleştirmek ve yılanı eğitmek. Eşeği motive etmek ve aslanı evcilleştirmek."

"Ama senin etrafında hiç hayvan göremiyoruz!" "Neredeler?"

Münzevi cevap verir:
"Onlar içimizde yaşayan hayvanlar."

"İki şahin gördükleri herşeye saldırıyor. İyi-kötü, faydalı-zararlı. Onlara ayırt etmeyi öğretmeliyim. Çünkü onlar benim gözlerim."

"İki kartal dokundukları herşeyi mahvediyor, yaralıyor, parçalıyor. Onlara hizmet etmeyi ve zarar vermeden yardım etmeyi öğretmeliyim. Çünkü onlar benim ellerim."

"Tavşanlar her zaman kaçar, korkar ve saklanır. Onları sakinleştirip, zor durumlarla başa çıkmayı öğretmeliyim, beladan kaçmayı değil.Çünku onlar benim ayaklarım."

"En zor kısmı yılanı izlemek. Sıkı bir kafeste, güvenli bir şekilde kilitli olsa da, her zaman saldırmaya, sokmaya, yakın olan herkesi zehirlemeye hazır. Bu yüzden onu takip edip, disiplinli olmalıyım. Çünkü bu benim dilim."

"Eşek herkesin bildiği gibi çok inatçı, sonsuza kadar yorgun ve işini yapmak istemiyor. Bu yüzden ona şükretmeyi ve akışta olmayı öğretmeliyim. Çünkü bu benim vücudum."

"Ve sonunda kral olmak ve herkese emretmek isteyen bir aslanı evcilleştirmek istiyorum. Gururlu, kibirli ve dünyanın kendi etrafında dönmesini istiyor. O aslanı terbiye etmeliyim. Çünkü bu benim egom."
"Gördüğünüz gibi yapacak çok işim var"
Her insanın sınandığı 
"Yusuf" kuyusu vardır. .
Sınav, o kuyulardan
Yusufça çıkabilmektir. . .
...........................................

Malesef durum bundan ibaret.
Kıssada geçen hayvanlara gelince onlar doğasının gereği öyle davranırlar.Burada sadece benzetme yapılmıştır.Zirâ severiz hayvanları ki onlar Allah'ın sessiz kullarıdır.İnsansa doğasının, yaratılış gâyesinin tam tersini yapnakta ise ustadır bazen.Elbette iyi insanları tenzihen.

Sanalda bile birbirine tahammül edemeyen insanlar.Kıranlar, dökenler, çalanlar çırpanlar..Hakaretler dizboyu, havada uçuşan küfürler ..

Yahu nedir alıp veremediğimiz.Neyi paylaşamıyoruz ki.Ölüm denilen bir gercek bir son var.

"Kâinata sığmam da kulumun kalbine sığdım" buyurmuş Yaradan.Biz insanlar ise acz hâlimizle koskoca dünyayaya sığamıyoruz..paylaşamıyoruz.
Kalp denilen et parçası Allah'ın evidir.Girerken de çıkarken de dikkat etmek lazım ki hoşnut olsun, razı olsun Yaradan..

Yazılacak çizilecek çok şey var da neyse...

Tebrik ediyorum.
Saygı ile.

-

-Ramazan Boran tarafından 1/7/2021 1:43:50 PM zamanında düzenlenmiştir.
Midayet Kara
Midayet Kara, @midayetkara
3.1.2021 11:57:48
Sayfanızda çok güzel bir şiirinizi okudum yüreğine ve emeğine sağlık yenilerini okumak dileğiyle kalın sağlıcakla
Etkili Yorum
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
3.1.2021 10:48:09
Hanımefendi.
Çok düşündürdü...
Kendime ve insanlığa dua ettirdi: Rabbim bizi haktan ayırmasın...
Ölmeden önce ölünüz...
Hele de kul hakkı...
Çok saygımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.