Düşünür; yeniden düşünen ve şimdiye kadar üzerinde düşünülmüş şeylerin asla yeterince düşünülmemiş olduğu kanısına varan kimsedir. (paul valery)
Asi Rüzgar
Asi Rüzgar

MASUMİYET :)

Yorum

MASUMİYET :)

13

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

3668

Okunma

MASUMİYET  :)

MASUMİYET :)

Kapkara kinin bağrında
kızıl bir öfke...
Beyaz masumiyet’i
boyadı kana,
suladı kanlar sarı hüzünü/
imbiklerden süzüldü yemyeşil sevda.


Kanat açtı masumiyet,
sonsuz maviye/
ferah ve huzur dolu..
Açıldı kıvrım kıvrım
toz pembe aşk yolu.
Mor bulutlar ağlıyor dolu dolu.
Ten rengi kuşlar uçuyor,
semavi bir turuncu/
aydınlatıyor onu...


Ve dizilmiş melekler
saf saf bembeyaz..
Çileler bitti masum
hadi şimdi gül biraz..

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Masumiyet :) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Masumiyet :) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MASUMİYET :) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kurtul
kurtul, @kurtul
13.5.2008 16:38:43
sizi gönülden selamlıyorum...

Kanat açtı masumiyet,
sonsuz maviye/
ferah ve huzur dolu..
Açıldı kıvrım kıvrım
toz pembe aşk yolu.
Mor bulutlar ağlıyor dolu dolu.
Ten rengi kuşlar uçuyor,
semavi bir turuncu/
aydınlatıyor onu...


tüm aydınlık yollar sizinle olsun...
Şahin Hanelçi
Şahin Hanelçi, @sahinhanelci
16.4.2008 13:18:34
Sevgili arkadaşım gerçekten keyifle okuduğum mükemmel bir şiir. Öncelikli olarak kutluyor ve şiirdeki duygu ve düşüncelerinize yürekten katılıyorum. Sevdanın olduğu yerde, gül ve dikenin birlikteliği gibi hüzünde yer almaktadır, ki sevdayı tamamlayan hüzündür. Bu da sevdanın fıtri özelliğidir. Hiçbir şey tam ve mutlak değildir, olması da mümkün değildir. Mutlak anlamda zıddını beraberinde taşımaktadır. İyi-kötü, güzel-çirkin, aşk-nefret, gece-gündüz, gül ve diken gibi. Sevda da özgürlük ve sonsuzluğa olan özlem temsil eden mavi ile, bu süreçte yaşanılan hüzün yani sarının birleşmesi ile ortaya yeşil renkli sevda oluşmaktadır. Birde beyaz yani masumiyet olmazsa olmazı sevdanın. Bu perspektiften bakıldığında yeşil renkli olan yani hayatın doğum sancısını çeken sevdayı imbikten geçirdiğinizde özgürlüğünü, direncini yani diğer bir deyişle ki şiirinizde yer alan mavisini yok ettiğinizde geriye elbette sarı renkli hüzün kalacaktır. İnsanın içinde mutlak sevdayı yakalamamışlar için hüzün sevdanın masumiyetini yok etmeye çalışan bir akrep gibidir. Büyür, büyür kine dönüşerek zehirlemeye çalışır masumiyeti. Doğal olarak kontrol elden gider ve öfke ön plana çıkar ve yok eder masumiyeti. Sevdadaki masumiyet eğer direnebilirse zorluklara, öfkelere, kanat açar ve salt ve mutlak sevdalara uçar. Onunla bütünleşir. Aksi ise kendi kendini yok etmesidir. Maviyle sarının kristal kafes yapısında yer alır. Artık bir bütündür ve özdür. O sevda mutlak aşka dönüşmüştür. Kristalin yapısı tamamlanmıştır. Üç boyutu ortaya çıktığı gibi dördüncü ve asıl boyutu olan uzaydaki yeri ve noktası olan semavi diğer anlamıyla mana boyutu eklenmiştir. Sevda mikrokozmoz denilen insanı aydınlattığı gibi makrokozmozu da aydınlatacaktır. İşte gelinen nokta insanın asıl vasfını kazandığı, kazanacağı nokta, yani evrenin halifesi noktasıdır. Bu fıtratın önünde melekler önce secde etmişlerdi. Fakat masumiyeti, kapkara kinin kızıl öfkesi yok ettiği için kovulmuştu. Ama vuslat tekrar gerçekleşmiş ilk halindeki fıtratına kavuşmuş, kristal tamamlanmış, ışığı yansıtır hale gelmiş, artık melekler saf tutmuştur. Bu sevdanın önünde. Çile bitmiş huzura varılmış ve zaman gülme vaktidir.

Demişsiniz ya” son iki satırı banada bi söyleyen olsaydı... “Son iki mısrayı birlerinin insani varlığa söyleye bilmesi için, sevdayı sevda bilip, manasını kavrayıp, maddi boyuttan mana boyutuna taşıma sürecini yaşamak, ayrıca da hüznü öfke ve kine dönüştürmemek, o sevdaya bedeli ne olursa olsun sahip çıkıp, renklerini korumak gerekmektedir.
Saygılarımla.
Şahin Hanelçi


Şahin Hanelçi tarafından 4/21/2008 12:38:09 PM zamanında düzenlenmiştir.
bykenan
bykenan, @bykenan
12.4.2008 06:28:18
çok güçlü ve bir okadarda anlamlı dizeler tebrik ediyorum...
karadereli
karadereli, @karadereli
11.4.2008 16:55:35
Çileler bitti masum
hadi şimdi gül biraz..
Güzel dizelerdi.Tebrik ediyorum.Selamlar.
Makberî  - Ahmet Akkoyun
Makberî - Ahmet Akkoyun, @makber-ahmetakkoyun
11.4.2008 16:53:12
Ve dizilmiş melekler
saf saf bembeyaz..
Çileler bitti masum
hadi şimdi gül biraz..

güzel bir şiirdi tebrikler
selamlarımla
SON KASIRGA
SON KASIRGA, @sonkasirga
11.4.2008 15:45:01
Oldukça güzel anlatmışsın.tebrikler size ve şiirinize
Se
Seheryeli_1, @seheryeli-1
11.4.2008 15:16:11
kutlarım kalemin daim olsun
_YILDIZ_
_YILDIZ_, @-yildiz-
11.4.2008 14:45:01
güzeldi...

kutlarım kalemini...
ümit zeki soyuduru
ümit zeki soyuduru, @umitzekisoyuduru
11.4.2008 14:33:16
Kanat açtı masumiyet,
sonsuz maviye/
ferah ve huzur dolu..
Açıldı kıvrım kıvrım
toz pembe aşk yolu.
Mor bulutlar ağlıyor dolu dolu.
Ten rengi kuşlar uçuyor,
semavi bir turuncu/
aydınlatıyor onu...

Yüreğinize sağlık. Saygılarımla.
sairorhan
sairorhan, @sairorhan
11.4.2008 14:12:59
tebrikler , yüreğinize sağlık .
güzel dizelerdi ...
HALİLİM
HALİLİM, @halilim
11.4.2008 14:07:06
GÜZEL ZEVKLE OKUDUM
....TEBRİKLER
ŞÜAYİP
ŞÜAYİP, @suayip
11.4.2008 13:29:05
''Kanat açtı masumiyet,
sonsuz maviye/
ferah ve huzur dolu..
Açıldı kıvrım kıvrım
toz pembe aşk yolu.
Mor bulutlar ağlıyor dolu dolu.
Ten rengi kuşlar uçuyor,
semavi bir turuncu/
aydınlatıyor onu... ''

Rengarenk ve ahenkli dizeler.

En derin saygı ve sevgilerimle.
Asi Rüzgar
Asi Rüzgar, @asiruzgar
11.4.2008 13:23:26
son iki satırı banada bi söyleyen olsaydı...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL