(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
MADENCİ/EMEKÇİ şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MADENCİ/EMEKÇİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Terzilik yapıyordum. Bir kadına, elbise mi bulüz mü her neyse bir şey dikiyordum. Konuşurken söz arasında emeğimin karşılığını almak isterim dedim. Öyle bir"öyle mi?" deyişi vardıki. Sanki buna hakkım yokmuş gibi.
İşçinin emeğinin karşılığını istemesi suç mu? İşçiler az bir ücretle taşeron olarak çalışıyorlar. Soma'da olan bu facia da yetmeyecek galiba. Sorun çok.
Ziyaretiniz ve değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
Konuya duyarsız kalmayan herkes maviyi hak etmektedir. Sizin yorumunuzu da etkili yorum olarak işaretledim ancak limit varmış, sistem kabul etmiyor. Yorumunuzun değeri benim için Mavi'dir.
Sayın GÜÇLÜER; Çok önemli iki şeyi mükemmel birleştirmişsiniz. (Işıkları söndürdük saat 21 00 yanlışım olursa kusura bakma.) Emek - Yemek dengesi Emeğin de yemeğin de bu kıyaslamada türü önemli değil. İllaki emek illaki yemek. İşte bu önemli olayda yemeği asgariden verip emeği azamiden isteyen zihniyet bir anda 100 lerce cana, bunların maişet sağladığı binlerce yemek bekleyene acımadıllar. Işığı yaktık. Karanlık zormuş ! Ben vicdanen bir rahatsızlık duyacaklarına da inanmam. Zira duyacak kadar hassas olan yürek yakında açıklanacağına inandığım güvenlik ihlallerini yapmazdı. Yaralı yüreğinize ferahlık, Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, milletime baş sağlığı, yöneticilerimize " izan " dilerim. Saygılarımla...
Doğru, insanlık Hiroşima'yı yaşadı unuttu, dünya savaşlarında kaybedilenleri unuttu. Sembolik bir törenle Çanakkale' de verdiğimiz 57 bin şehidimizi ve düşman kayıplarını anar geçeriz, anmaya geç gelene konan tavır cezalandırılır. Yarın bu facia da unutulur, hayat devam eder. Tek nokta; Bir ders çıkarılır mı...Üzülerek hayır. Selam sevgi ve saygılarımla.
Ziyaretiniz ve değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
Ne yorum yapsak gidenleri geri getirmeyecek, kalanlar için ise bir anlam ifade etmeyecek. Herkes sonunda kaderine razı olacak(!) madende çalışmaya devam edecek, zamanı gelince gidecek yine celladına oyunu verecek, maden çalışacak, işçi çalışacak, kömür çıkarılacak, yine çalışma koşulları iyileşmeyecek, yine patlama olacak. Sorarsanız herkes yine "Ekmek Parası" diyecek.
Emeğe, emek verenlere saygı duyulup, onların toplumun vazgeçilmezi sayılmıyorlarsa o toplumlarda hak ve hukuktan, evrensel Demokrasinin varlığından asla söz edilemez. 77 milyonluk bir toplum olan Laik Türkiye Cumhuriyetinde bu olgu, çok çarpıcı bir gerçek yaşanmaktadır. Bin yıllık devlet olma geleneği olan ülkemizin içinde bulunduğu bu durum içler acısıdır. İnsana ve emeğe saygının olmadığı her yerde, her türlü acı olayların yaşlanması mukadderdir. Böylesi suni yaratılan acı kaderlerin yaşanmasının önlenmesi de yine insanın elindedir. İnsan haketmediği ve kendisine başkalarının dayattığı kaderi koşulsuz reddetmelidir. Ancak o zaman kendisini yaratan ALLAHIN yardımını alabilir. Yoksa yaşamı için mücadele etmeyen insana hiç bir yerden yardım gelmez, o insanlar ve topluluklar ezilip yokolmaya, yada her gün yeni bir acı içinde kıvranmaya mahkum olurlar. Anlamlıydı şiiriniz sayın Bekir Güğçlüer, saygılarımla selamlıyorum sizi. Kemal Polat
Gönül gözüyle yazılan duygularını kutlarım.
Emeğinize sağlık.
----------------------------------------- Selamlar...