Sinsi övmelere faydalı yermeleri tercih edecek kadar aklı başında adam azdır. la rochefaucauld
Muse
Muse

nazar

Yorum

nazar

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1689

Okunma

nazar





içimde büyüyen nazar
elleri şimâlim
gözleri feryâdım
ah benim kızım
al kuzum ceylânım




ve gün düştü işte
cemre düşer gibi boz toprağa
yeşererek deniz’in karnında ân be ân




ah nazar
al kuzum gül kızım
büyü sen büyü
elvan elvan tüterken kokun




bunca zaman yormuşum, yorulmuşum. aşkı övgüleyip gecelere, susmuşum. Nazlı yağmur yağdı ilkin. bereketlendi çorak toprağım. ağladım, dağlandım, ıslandım. geçti zaman. sustu içimdeki fırtına. şimdi sıra sende Nazar. al ak beleyeceğim seni kuytularda. görmesin diye zamanın âh’ rüzgârları, yermesin diye acı dilleri. Ve bir ömür nâz uykularda ben, nazlı yağmur ve nazar, büyüyeceğiz masallar anlatan kuşlar ülkesinde. uzun bahârlar hâr olsa, yolun sonu dâr olsa da vazgeçmem gayrı bilesiniz, Nazlı’ma Nazar kurşunları dökeceğim.




’nice görsem seni everekdağı
yüreğimde bir incecik sızı var
ah ile geçirdim ömrümün çağı
çoğu gitti bu ömrümün azı var ’




bu bahar ve bu yağmur. bu çiçekler. ve Nazar içimde güllenmekte. vurulmamıştır adım dağlara, bilirim. lâkin deniz koymuş adımı babam. deniz’in bağrında iki masal. büyüyeceğiz. büyüyeceğiz.




’güzel keklik gibi koyağına kaydı mı
güvel kuşu gibi yar boynunu eğdi mi
sarı saçı boz meşeye değdi mi
çoğu gitti bu ömrümün azı var’*





Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Nazar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Nazar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
nazar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kutsaltoprak
kutsaltoprak, @kutsaltoprak
11.7.2011 14:23:27
gerçekten çok farklı bir şiir anlatımı. okunmaya değer bir hikaye ve şiir karışımı.
(Mustafa Çetiner)
(Mustafa Çetiner), @mustafa-cetiner
12.6.2011 07:16:48
Allah sağlık, mutluluk ve uzun ömür versin her ikinize de.
Çok güzel bir şiirdi evlâda yazılan, onunla dertleşir, sohbet eder gibi.
Bu kadar güzelliği şiire döken Anne yüreğinizi kutlarım.
Selam ve sevgimle.
MİNEVRA
MİNEVRA, @minevra
12.6.2011 01:52:22
Seyfullah'ım der ki gel insaf eyle
Derd-i hicran ile gezeriz böyle
Sunam nerde dağlar bir de sen söyle
Çoğu gitti bu ömrümün azı var

Everek Dağı 2 ; bende severim bu dizeleri

Harmanlanmış şiiriniz farklı bir tarz oluşturmuş kutlarım. Lakin alıntı yapılan yerleri şiirinizin sonunda belirtseniz sanki daha iyi olurdu nacizane önerim.
Abdulkadir BOSTAN
Abdulkadir BOSTAN, @abdulkadirbostan
12.6.2011 01:35:46
’’güzel keklik gibi koyağına kaydı mı
güvel kuşu gibi yar boynunu eğdi mi
sarı saçı boz meşeye değdi mi
çoğu gitti bu ömrümün azı var’’*



farklı bir tat bıraktı
saygıyla kutluyorum şairi ve şiiri
_Günce_
_Günce_, @gunce2
12.6.2011 00:54:41
çok güzeldi
türkü gibiydi
hikaye ile dörtlüğe ermesi

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL