Okuduğunuz şiir 6.1.2009 tarihinde günün şiiri olarak seçilmiştir.
BİLMEDİĞİNDEN SUAL
“Eserceli” huylar buldum Dumansız bacalarda Toprak solucanları, Aldırış bile etmedi varlığıma. Adam mıydım, Adamlık yalan mıydı?
Yerli yersiz Darbelerle bölünürdü çocukluk Sonra özürler Ardından itiraf gibi bir şeyler Baş parmaklar vurulurdu Yanmış zamanlara
Önce, Zeytin karasını düşürdü Üfürükten fırtınalar, Köksüz ağaçların dibine. Üşenmeden Ayva sarılarına kıydı, Kolsuz dallarında. Küçüktüm o zamanlar Ölmedim... Kim bilir, ölmüş olsam Delirmeye bu kadar yüksünmezdim.
Adamlar(!) vardı… Cirit bilmeden, cirit atan. Kimi gece, kimi gündüz Yağmur vuran camların Gölgesinde…
Korku görürdü düşünde çocuklar Gece vakti uyanmaktan. Ezan beklerdi avuçlar, Seher dualarından… … Çocuktuk Tende sağ, ruhta deli Bildiğimizi, bildiğimiz kadar okurduk…
................asran, 06.01.2009, Ürgüp
“Eserceli”: Yerel söyleyiş, bir anda kızıp, sinirleniveren kişi.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
BİLMEDİĞİNDEN SUAL şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİLMEDİĞİNDEN SUAL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Korku görürdü düşünde çocuklar Gece vakti uyanmaktan. Ezan beklerdi avuçlar, Seher dualarından… … Çocuktuk Tende sağ, ruhta deli Bildiğimizi, bildiğmiz kadar okurduk… ******************************************** Güzel bir anlatım tebrikler başarınız daimi olsun
Şiirin kendi güzelliğini takdir etmekle bareber Anadolu dilinde ciddi bir yozlaşma olduğunu da belirmek isterim kısaca. Ve fakat bu başka bir konu..
Burda kendisini sobeleyen bir şair görüyorum. Masal masal bakan bir çocuğun kendi kendisini sobeleme gayretine benziyor şairin kendisini sobleme çabası..
Çok sesli bir şiir. Ömür coğrafyasında hayatın en içsel türküsü gibi.. Hayatın acılarının anlamsızlığına sallanan mendiller, eller..
Şiir akıp gidiyor ben bunları düşünürken; Çünkü şiiri oluşturan unsurların tamamı var şiirde, masal var, gerçek var, tematik yerinde. Duygu fiyakalı. Yani entegre bir sanat anlayışının ürünüdür. - Elbette ki şair şiirini yazarken böyle bir düşünceye sahip değildir, amacı bir sanat anlayışına binaen bir şeyler icra etmek değildir, o sadece şiirini yazmıştır- Bazen beğendiğim şiirler yüzünden illa çok bilmişlik yaşarım.. Duygularımın dağınıklığı yüzünden şiirden uzaklaşabilirim. Bu yüzden, güzel bir şiir okuduğumu söyleyerek, seçkiyi tebrik edrim.
Çocuktuk Tende sağ, ruhta deli Bildiğimizi, bildiğimiz kadar okurduk…
Özdü çocukluğumuz Sonra tükendik, kirlendik, başka kılıflar geçti bedenimizden aşağı. Suretlere bölündük,normlar giydirdiler. Ve artık istesekte çocukluğumuza dönemedik.
sevgili "asran"... "bildiğimizi bildiğimiz kadar okurduk" öyle yapardık koukulu gecelerde. "eserceli"den öte kudurgan halleriyle karşımızdaydı apolet sığıntısı yüreksizler... neyse neyse, hiç de iyi bir yere gitmiyor yazdıklarım galiba. yüreğinize sağlık. iki kurdela+bir yürek. :)) saygımla efendim.
Yerli yersiz Darbelerle bölünürdü çocukluk Sonra özürler Ardından itiraf gibi bir şeyler Baş parmaklar vurulurdu Yanmış zamanlara ...... KUTLUYORUM GÜNÜN ŞİİR VE ŞAİRİNİ namık cem
Darbeli dönemlere, belli belirsiz ölümlere... O zamanlar çocuktuk, ne duysak inanırdık... Şimdi büyüdük de n'oldu? Hala bilmeyiz doğruyu yanlışı... O yüzden bildiğimizi bildiğimiz kadar okuyoruz. Tebrikler saygılar.