Birinin iyi niyetini istismar etmek, o iyi niyetin başkalarına sunulmasını da yok eder. noblese oblige
Gökkurt Bey
Gökkurt Bey

Sitare, Sitare...

Yorum

Sitare, Sitare...

1

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

74

Okunma

Sitare, Sitare...

Dilaver CEBECİ hocamın aynı adla bir şiiri vardır. Bu sadece isim benzerliğidir. Hocamın şiiride harika bir şiirdir ve çok beğenerek okurum. Bizim şiirin hikayesi çocukluğunda ve gençliğinde bunaldıkça, gökyüzündeki yıldızlarla konuşan bir gencin duygularinı dile getirmesi. Şunu da belirteyim, o yıllarda Dilaver CEBECİ’nin şiirleri beni etkiledi. Bu şiirin çıkış kaynağı, onun şiirleri ve fikri düşüncesi ile tanışmam etkili olmuştur. Dilaver Hocamada bu vesile ile Allah’tan Rahmet diliyorum. SAYGILARIMLA.

Gökyüzü simsiyah...
Tek bir ışık yok içimde.
Gittiğin o günden beri, bittim ben her biçimde.
Adını fısıldar rüzgar, odam buz gibi soğuk...
Boğazımda düğümlenir sesim, çıkıyor boğuk.

Sitare, Sitare...
Ne yaptın sen benim kalbime?
Gecelerde hep gözüm sende...
Bizi gömdün en derine.
Sitare, Sitare...

Ulaşılmaz bir yerdesin, el uzatsam dokunmaz.
Aşkının bıraktığı iz, silinmez ve okunmaz.
Sen orada parlarken, ben burada biterim...
Karanlığın ortasında yolumu kaybederim.

Sitare, Sitare...
Ne yaptın sen benim kalbime?
Gecelerde hep gözüm sende...
Bizi gömdün en derine.
Ne yaptın sen bu kalbe?
Geceler şahidim.
Sitare, Sitare...

Not: Bu şiirin AI ile bestenmiş halini paylaşıyorum. Paylaştığım ve şiirlerini okuduğum şair büyüklerimin, şiirlerini, AI de, özel promtlarla beste haline getirip, AI vokalleri ile yorumlattırıyorum. Benim için, zevkli bir Hobi oluyor. Telif ve yasal durumdan dolayı bu yorumları paylaşmıyorum.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sitare, sitare... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sitare, sitare... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sitare, Sitare... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
2.8.2026 21:17:10
Kutlarım değerli kalemi ve eserini
Güzeldi eser her zaman ki tat ve deminde
Biz de okuduk ve kutladık yürekten
Nice güzel şiirlerde buluşmak dileklerimle
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakl
Paylaş
ŞİİR KÜNYE
Tarih:
2.8.2026 21:09:36
Beğeni:
4
Okunma:
74
Yorum:
1
Web Zaman Damgası
BEĞENENLER
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL