Sonsuzluğun göğüne bakarken, Umutlar yeşerdi gözbebeklerimde. Bir elimde dua oldu yakarışlarım, Yüzüme terennüm ettim Sessizce ağlayan içimin feryadını.
Çocuksu coşkulardan arta kaldı, Beyazlar düşen saçlarımın çığlığı. Gölgemde gezindi nefsim, nefesim gibi; Biraz daha yaklaşırken ecel ruhuma, Kapısında nöbet tuttuğum yerin adı: Sema.
Serdar Özyanız
Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiirin finali, ömrün nihai menzilini ve ruhun varmak istediği o mukaddes kapıyı mühürler. Ecel ruhun kıyısına biraz daha yaklaşırken, bu durum şairde bir ürperti yaratmaz. Çünkü o zaten uzun zamandır, ötelerin, ilahi rahmetin ve vuslatın sembolü olan o ulu kapıda dervişane bir vakarla beklemektedir:
"Kapısında nöbet tuttuğum yerin adı: Sema."
Buradaki "Sema", sadece fiziki gökyüzü değil; ruhun dünyevi prangalarından kurtulup ilahi huzura, mutlak özgürlüğe ve nura kanat açacağı o yüce eşiktir. Şair, o kapıda bir nöbetçi sadakatiyle bekleyerek varoluşunu tamamlar.
Netice itibarıyla; Geçip giden ömrün muhasebesini, ecelin ve nefsin hakikatini son derece asil, dingin ve bilge bir dille kağıda döken; lirik yapısı ve mistik felsefesi fevkalade yüksek pırlanta gibi bir serbest nazım eseri.
Dünyanın geçici heveslerinden sıyrılıp yüzünü ve ruhunu "Sema"nın o ulu nuruna dönen, ecel kapısını bir vuslat eşiği gibi selamlayan o derin, vakur ve aydınlık yüreğinize, kaleminize sağlık Serdar Özyanız. Kelamınız daim olsun.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Ne paylaşacaksınız?
Şiir, yazı, kitap ya da ileti için hızlıca ilgili alana geçin.