Kızgınken karar veren, fırtınalı havada yelken açan bir insandır. euripides
YAKAMOZ ŞİİRLER
YAKAMOZ ŞİİRLER
VİP ÜYE

FARZET Kİ

Yorum

FARZET Kİ

( 3 kişi )

2

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

48

Okunma

FARZET Kİ

Farzet ki,
Kaleminden sevgi,hasret damlayan
Şiirler falan yazmadın sen
Yüreğinde demlenen
Beni öven,özleyen
O aşk dolu dizeleri
Yanlış anlamışım ben.

Farzet ki,
Konuşmadık hiç senle,
Günler,geceler boyu,
Verip yürek yüreğe,
Haram edip gözlerimize uykuyu.

Farzet ki,
Sen bana hiç ,
Seni çok seviyorum
Ömrüm demedin,
Özlemedin,beklemedin.
Çölün yağmuru beklediği gibi
Ve ben seni,
Hiç sevmedim öyle mi ?
Boş ver artık,
Unut gitsin her şeyi.

Farzet ki,
Güzel bir masaldı
Yaşadığımız.
Ben,
Peri Padişahının kızı
Sen,
Beyaz atlı prens ...
Ama zamanla,
Kurbağaya dönüştük
Sevgisizlikten ....
Gökten üç elma da düşmedi zaten.

Meğerse gide gide ,
Bir arpa boyu
Yol gitmişiz seninle.
O yol da bitti işte.

Farzet ki,
Güzel bir düştü yaşadığımız
Uyandık bitti.
Hangi rüya gerçek ki?

MELAHAT ÇETİNKAYA



Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Farzet ki Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Farzet ki şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FARZET Kİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
15.5.2026 06:13:18
5 puan verdi
Bu mısralar, bitişin o kaçınılmaz ve buruk ağırlığını çok zarif ama bir o kadar da keskin bir dille özetlemiş. "Farzet ki" diyerek kurulan o koca dünya, aslında yaşanmışlığın ne kadar derin olduğunu ama artık taşınamaz hale geldiğini fısıldıyor.

​Özellikle şu kısımlar insanın zihninde asılı kalıyor:
​"Gökten üç elma da düşmedi zaten": Masalların o mutlu son vaadine vurulan sert bir darbe gibi. Gerçekliğin soğukluğu, masalın büyüsünü bozmuş.

​"Sevgisizlikten kurbağaya dönüşmek": Genelde kurbağadan prense dönüşülür; burada ise sürecin tersine işlemesi, tükenmişliği çok çarpıcı bir metaforla anlatmış.

​"Bir arpa boyu yol gitmek": Verilen onca emeğin, harcanan onca uykusuz gecenin aslında bir yere varmadığını hissetmenin o beyhude hissi...

​Bu dizeler, bir veda mektubu olamayacak kadar edebi, bir şiir olamayacak kadar da can yakıcı.

Uyandıktan sonra geriye sadece o hüzünlü "düş" kalıyor. Kaleminize sağlık; sitemi bu kadar naif ama bir o kadar da net ifade etmek büyük bir ustalık.
Cefa
Cefa, @cefa1
15.5.2026 04:40:26
Rüyadan öte gerçekti.Nasıl farzedebilirim???Nasıl vazgecerim
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL