Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
Kul Yorgun
Kul Yorgun

Yar;

Yorum

Yar;

( 8 kişi )

5

Yorum

16

Beğeni

5,0

Puan

106

Okunma

Yar;

Yar;

Uyku tutmaz sana düştüm düşeli.  
Olamam sevdiğim sensiz neşeli.  
Gel de gül bahçesi eyle düşleri.  
Ben çölün de Mecnun, sen ol yar Leyla’m.

Ben sana düşmüşüm, yüreğim yaslı.  
Bir tek senle olsun sevginin faslı.  
Ol kalbimin nuru, kalmasın paslı.  
Ben sana Kerem’im, sen bana Aslı.

Sabah akşam hep resmine bakarım.  
Efkarlanır cigaramı yakarım.  
Sensiz gelişmemiş toy’um, sakarım.  
Ben sana Ferhat’ım, sen’se Şirin’im.

Ey sevdiğim ol sevdamın mabedi.  
Sen beni sev, bende seni ebedî.  
Bu kalp seni öyle, böyle sevmedi.  
Ben sana Memo’yum, sen bana Zini.

Yorgun yalvarır sen için Allah’a.  
Çok sevdim dört kitap çarpsın vallaha.  
Kalbimi okuttum yüce İlah’a.  
Ben sana Yusuf’um, sen’se Züleyha.

Gazi Şahin  
Kul Yorgun 
26 Mart 2026

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Yar; Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yar; şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yar; şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
26.3.2026 18:28:42
5 puan verdi
Saygı deger kıymetli üstadım,
Efsanevi aşıkları mısralarınıza konuk ederek, sevdanıza ne kadar köklü ve sarsılmaz bir anlam yüklemişsiniz. Mecnun’dan Kerem’e, Ferhat’tan Memo’ya uzanan o kadim sadakati, "bu kalp seni öyle, böyle sevmedi" diyerek tertemiz bir dille mühürlemişsiniz.
Toyluğunu ve sakarlığını sevdiğinin yokluğuna bağlayan o içten siteminizle, aşkın en saf halini bizlere hissettiren kaleminize sağlık.
Bu samimi ve sevda yüklü mısralarınız için sizi gönülden tebrik ediyorum.👏🏻🫴🏻☕🤝
Mavi Masal72
Mavi Masal72, @mavimasal72
26.3.2026 21:43:48
5 puan verdi
Güzel ve zarif bir sevda şiiri..Tebrik ederim hocam :)
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
26.3.2026 20:40:23
5 puan verdi
Şiirin, klasik aşk hikâyelerinin izinde ilerleyen bir sevdanın derinliğini ve sadakatini içten bir dille yansıtıyor. Leyla’dan Şirin’e, Aslı’dan Züleyha’ya uzanan göndermeler, aşkın zamansızlığını ve değişmeyen özünü çok güzel hissettiriyor.

“Bir isim yazdım kalbimin en kuytusuna,
Zaman silmeye yeltendi, ama gücü yetmedi,
Her çağda başka bir hikâyeyle anıldık biz,
Ama sevdamız hep aynı ateşle yandı…”

Yüreğinize sağlık, böylesine köklü ve derin bir sevdayı dizelere nakşettiğiniz için sizi gönülden tebrik ederim. Selam ve saygılarımla.
rasay
rasay, @rasay
26.3.2026 19:05:27
kalem ve kelamınız daim olsun üstadım.
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
26.3.2026 13:57:11
Aşk ruhu terbiye eden en yüce duygudur.aşkın, aşığın ruhunda yarattığı sarsılmaz sadakat ve sevgilinin varlığının her şeyin üzerinde tutulmasıdır.kalemin daim olsun inşallah.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL