Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Turgay Kılıç
Turgay Kılıç

Zamana inat

Yorum

Zamana inat

( 3 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

44

Okunma

Zamana inat





Mecmualar biriktirdim,
kıyamadım kimseye okutmaya;
bir tek sen oku diye
ulaştırdım özenle sana.

Şimdi sende saklı anılar onlar,
ya da kül oldu hatıralar.
Bilmem, tozlu bir sandıkta mı,
yoksa okur musun gizlice?

Her gece, içim sancılar ve de
sığınak olur yüreğime.
Senin adın düşer aklıma önce, “Ece.”
Kendimden kaçsam bile bu gece.

Senden yana eksilmeyen bir iz var,
mecmuaları aşındıran zamana inat.
Silinse de yazılarımın içinde saklı , eski bir tat.
Ve de dinmeyen eski bir sis var.

Belki bir gece ya da gün
o tozlu sandıktan çıkacak o eski hâlimiz;
ve sen, benim seni okuduğum gibi,
okursun gözlerimden beni.


Turgay Kılıç
08/12/2025
21:46



Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Zamana inat Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Zamana inat şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Zamana inat şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL