Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
Derviş Baba
Derviş Baba
@dervisbaba

medinede iftar

2 Şubat 2021 Salı
Yorum
Şiirgram

medinede iftar

( 2 kişi )

2

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

693

Okunma

medinede iftar

medinede iftar


Dışarıda hayat durmuş tüm dükkanlar kapanmış
İnsanlar Ravza’ya doğru bir sel olmuş akıyor
Güneş bile yüzünü Bab-us Selam’a dönmüş
Medine bir kalp olmuş Ravza diye atıyor

Namaza durmuş gibi saf saf kurulu sofralar
Sofralara insanları çağırıyor çocuklar
Hurma zemzem ve simitten müteşekkil bir sofra
Bir de bir kase yoğurt yanında da dukka

Kimi açmış Kur’anını sessiz sessiz okuyor
Kimi yeşil kubbeye hayran olmuş bakıyor
Kimi başını eğmiş gözyaşlarıyla niyazda
Kimi zamanı unutmuş cennet bahçesinde namazda

Pakistanlı bir dede hayli geçgince yaşı
Kınalı sakalına dökülüyor gözyaşı
Bab-us Selam’dan girenler şu son anlarda bile
Heyecanla resulü selamlama derdinde

Medine, 14 Ramazan 1427 Cumartesi

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Medinede iftar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Medinede iftar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
medinede iftar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
GARİPYAŞAR
GARİPYAŞAR , @garipyasar
2.2.2021 11:57:23
5 puan verdi
Allah canı gönülden arzulayanlara o iftarı o teravihi, o sahuru ve o mübarek beldenin bütün güzelliklerini nasip etsin. Tebriklerimi bırakıyorum sayfanıza.
Sağlıcakla.
Fikrim Derya
Fikrim Derya, @fikrimderya
2.2.2021 01:45:16
:....((( Bana da dua edebilir misiniz rica etsem???
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.