Aras nehri üzerindeki Boraltan Köprüsü’nden geçerek, Türkiye’ye iltica etmişlerdi,aydın Azerbaycan Türk’leri. Gözlerinde sevinç,sarıldılar Türk askerine gardaş diyerek, Ay yıldızlı bayrak altında huzura ermişdi tedirgin yürekleri.
Sovyet zulmünden kaçmış,sığınmışlardı gardaş yurduna, Az da olsa rahatlamışlardı,ikinci dünyasavaşı sonrasında, En sonunda bir vatanları olmuşdu,gariplik bozulmuşdu, Mücadele ruhu yeniden şahlanmış,yeniden doğmuştu.
Kara haber tez geldi,Ankara sığınmacıları teslim edin dedi, Türk askeri şaşkın! kulaklarına inanamadı ama emir netdi, ’’Gardaşlar’’ teslim edilecekdi,mutlak kurşuna dizileceklerdi, ’’Bizi siz öldürün ama teslim etmeyin’’,deselerde,değişmedi.
Sonuçta,sığınmacılar hükümetin talimatıyla iade edildi, Ve Stalin’in emri ile,Boraltan Köprüsü’nde kurşuna dizildi. İsmet İnönü,gardaş katili diye anlımya devam edecek, Ama ne olursa olsun,gardaşlık,kandaşlık ilelebet sürecek.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Boraltan köprüsü şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Boraltan köprüsü şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Vazife bey şeiriniz qözel olmuş. Lakin o olay bildiğin qederiynen 1915 ilinde oldu. O zaman da Rusya da devrim olmamışdı. Yani çar vardı Rusya’da. Yanılıyor muyum?
Değerli Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Anlattığım hikaye,kesin olarak 2.dünya savaşı sonrasında vuku bulmuştur.selam ve sagılarım çokça
Kalemin susmasın mellim
______________________________Selamlar
Işık Mehmetali tarafından 8/16/2018 12:00:57 AM zamanında düzenlenmiştir.