Yad ettim maziyiKaç güneş uyuttum gözlerinin buğusunda Senden ayrı koparken içimde asi fırtınalar Yel cereyan ederken yalnızlığımın edasında Kusarken yüreğim kasvet kinini Ucu ucuna zor kavuşan huzurumun çehresine Ondan sonra kaskatı kavurdu beni ölüm sancıları Gecelerin damarıma hicran enjekte ettiği O anlık git gelmelerimin arasında ruhuma Dün ilk kez çayımı yudumlarken ayık kafa ile İlk kez selam verdim yokluğunuda Bu şehrin semalarında ki gizli feryatlara İlk kez susturdum bir nebze de olsa Aklımı döven fesat düşüncelerimi Kısa da olsa biraz kendimi dinledim Baş başa kalarak ayıklığımla Yad ettim maziyi ruhumun derinliğinde Bütün güzelliği ile Ve dikiş tutmaz tövbelerimde bir tane daha Ettim tutamayacağını bile bile Ardında kafayı vurarak demlendim Kaçan nöbetçi uykularımın seyrine tutunarak Hoş rüyalarda buluşma ümidi ile Düşlerimi bölen artçı kâbusları unutarak Hayatın uyandığım da Tekrar aynı yerden başlayacağını Yada daha kaç gece susturacağım Senden ayrı geçen şafaklara gebe Kim bilir bundan sonra kaç sancılı gün doğacak Kimsesiz ömrümün penceresine Günün aydınlığını karanlığa vurarak Öyle çaresiz kalışlarıma Şahitlik ederek Mehmet Kılıçel |
Hecenin güçlü kaleminden serbest bir şiir...
Sevgili Kardeşim sayın: Mehmet Kılıçel'e sevgi ve saygılarımla...
Sizin hece şiirlerindeki başarınıza tanık olmuş bir okurunuz olarak bu şiirinizi okuduktan sonra bir kaç cümle bile olsa bir şeyler yazmadan sayfadan ayrılmak vebal altında kalmak olur diye düşündüm. Şiir yazan kişinin, şair olduğu doğrudur. Ancak şairin yazdığı her şeyin de şiir olmadığı, her güzel sözün de şiir olmadığı da doğrudur.
Bu şiiriniz hakkındaki kişisel görüm: Gerektiği yerde gerektiği kadar mısra kullanılarak yazılmış NEFİS bir şiir olmuş.
Arkasında vezin ve kafiye desteği bulunmayan Serbest yazılan şiirlerin bir sanat ve edebi değer taşımasını sağlayacak tek etmen vardır. O unsur da şiirdeki mısraların duygu ve düşünceyi ifade ederken, anlam yüklü olması ve en etkili biçimde bu duygu ve düşünceyi ifade edebilecek donanıma sahip olması gerekirken, Duygu ve düşüncenin şiir metninin bütün yapısına etkin biçimde hakim kılınmasından geçer. Elbette bu da: Duygu ve bilgi yoğunluğunun, kültür birikimi ve doğuştan gelen edebi bir yetenek ile uyumlu ve ahenkli birlikteliğini gerektirir.
Şiir hem vezinsiz kafiyesiz yazılacak, hem de duygu ve ifade etme fakiri mısraların bir araya getirilmesi ile oluşturulacak, üstüne üstlük bir de, aşırı duygu yüklenimi ile çöken mısra yanında duygusuz ve ifadesiz kaldığı için ayağı yere basmayan havada uçuşan mısralar bulunacak; o zaman da : Bülbülün tahtında bülbülün nağmesi işitilmez olur.
Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda: Sizin bu şiirinizin tamamına hakimiyetinizi ve şiire ustalıkla yön verişinizi, Duygu ve düşüncenin şiir metninin tamamına etkili ve anlamlı olarak ustalıkla aktarış üslubunuzu kutlarım.
Beğenerek ve saygı duyarak okuduğum bu şiirinize, siz puanlamayı kapatmış olsanız da, Bodrum'dan Tam Puan geliyor. Benden önce bu şiire Tam puan veren şair kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Kardeşimin sayfasına başarılarının devamı dileği ile sevgi ve saygılarımı getirdim. Lütfen kabul buyurunuz.
Her şey sizin ve sevdiklerinizin gönlüne göre olsun.
Dr. İrfan Yılmaz. - Bodrum.