Gerçeği bilenler ile onu sevenler hiçbir zaman eşit değildirler. confucius
Mehmet DEMİR
Mehmet DEMİR

DÜŞME TOPRAĞA

Yorum

DÜŞME TOPRAĞA

1

Yorum

5

Beğeni

0,0

Puan

926

Okunma

DÜŞME TOPRAĞA

DÜŞME TOPRAĞA

Düşme diyorlardı düşme toprağa
Toprak aldığını vermezmiş meğer
Yağmura aldanıp çaresiz olma
Esas çare oradaymış meğer

Bastığın yerleri hiç düşündün mü?
Altında neler var diye..
Hani gezersin ya öyle başın göklerde,
Düşer senin de başın diyen oldu mu?

Bak iyi bak kimlere kaldı dünya..
Yalan da yalancı da hep imtihanda!
Ne ağası kaldı ne de beyleri,
Koca sultanlara bile aman vermedi.

Ah bu koca dünya..

Düşecek başın ayak altına,
Unutma şu bastığın yeri,
Yaşanacak olan çetin bir zemheri..
Gitmeden hazırla terazini tartını,
Toprak tanımıyor ne tacını ne de tahtını.

Bil istedim bastığın yerleri.
Toprak aldığını vermiyor geri.

Mehmet DEMİR sk.

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Düşme toprağa Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Düşme toprağa şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DÜŞME TOPRAĞA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bir garip mezarcı
Bir garip mezarcı, @birgaripmezarci
17.11.2016 19:36:40
yazan kalemi hisseden yüreyi
kutlarım çok güzel bir şiirdi saygılarımla
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL