Önemli olan insanlar, diğer herkesin önemli olduğunun da en çok farkında olanlardır. robert zend

Zaman Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Zaman" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Zaman ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Zaman" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Zaman ile ilgili " 15871 " şiir aşağıdadır.
Sen olmasan!
'Ne Zaman?' Olmazdı hiçbir zaman..!

...
Devamını oku »
Derman istemem küllü kalana
Anlat kardaş anlat dilin ballana
Can incitip canı sevdaya salana

Sevda mavi kuş aşktır tutana

...
Devamını oku »
Kızıl zülfün, düşüverir, kandil gibi, gözüne.
Suya, akşam garipliği sessiz sessiz inerken
Kıpkızıl bir gölge siner, hüzün gibi, yüzüne...

Masalların gizemine bürünür de o zaman

...
Devamını oku »
Peki tutum neydi ; yemek içmek israf etmemekdi müslümanlığın şartı buydu
Ozamanları İSRAF haram''dı, ne yani şimdi helal''mi oldu
Zengin oldukda artık haşa Allah zenginlere israf''ı helal''mi kıldı

Eskiden yerli malları haftaları olurdu yerli malları yerdik içerdik özendirilirdik

...
Devamını oku »
BİRBİRİNİ KOVALIYOR
AKREPLE YELKOVAN
SU GİBİ AKIYOR ZAMAN
DOĞDUĞUM AN
ELİME VERİLEN ROMAN

...
Devamını oku »
Hiç kuşkusuz gözlerin geliyor aklıma. Alıp götüren, sarıp sarmalayan gözlerin. Sonra içimi bir hüzün kaplıyor. Alıp başımı gitmek istiyorum sensizliğin olmadığı yerlere. Adını sayıklarken karabasan gibi bir karanlık çöküyor ruhuma. Yalnızlığımdan korkuyorum.

O güzel günleri düşünüyorum. O, ellerinin ellerimde olduğu, ayaklarımızın yerden kesildiği günleri düşünüyorum. Neydi bizi böyle parçalayan? Arkana bir kez bile dönüp bakmadan gitmenin sebebi neydi? Sevmek bu kadar mı zordu beni? Karanlığa bir ışık yakmak, kışı bahara çevirmek bu kadar mı zordu?


...
Devamını oku »
Islak şiirleri kurutma mevsimi değil
Dolmadı dolmayacak şair ruhumda çile
Güz güllerini kurutmanın mevsimi değil

Zamanın ruhunda var hazan şair neylesin

...
Devamını oku »
Bilirsin, bilirsin her sonbahar ayrılık vakti. Gecenin sessizliği melodisiyle inletirken hatıraları, seni hangi mevsimden çalıp da sarsam yüreğime? Mavi bir düş gibi gülüşünle gelirsin, bahardan. Bütün mevsimler bahar kesilir, sen gülünce. Bütün ağaçlar sen olur ansızın. Bütün bahar sen kokar baştanbaşa.

Sesinle başlar aşkın dansı. Kulaklarımda yalnız bir ses, tek bir sözcük vardır, bilirsin. Ellerim bir tek senin ellerini tanır. Bir de kitapları ve kurşun kalemleri. Gözlerim bir tek seni bilir, bir de içime sakladığım yağmur bulutlarını…


...
Devamını oku »
dallarımız param-parça
kabuslu
savrulduğumuz sam yeliydi
düşe kalka ölüm tuzaklarında
torpilli

...
Devamını oku »
Nifak ateşi harlandı yanarız dumanı yok

Ufukta parçalanmak var eyalet modeliyle
Yüzde elli ram olanın sanki hiç gümanı yok


...
Devamını oku »

İlk 902 903 904 905 906 907 908 909 910 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL