Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (kızılderili atasözü)
Dedesultan
Dedesultan

DAĞLAR MARALI -20

Yorum

DAĞLAR MARALI -20

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

956

Okunma

DAĞLAR MARALI -20

Gelip geçtim obanızın uğrundan
Göremedim seni dağlar maralı
Pınara mı indin acep nerdesin
Soramadım seni dağlar maralı

Yollar selam söylen kaşı karama
Kıvrık kalsın yar zülfünü tarama
Dermansız derdime onmaz yarama
Süremedim seni dağlar maralı

Şad olmadık eller gibi gülüp de
Soramadım hatrın sana gelip de
Gül yar tenhalarda seni bulup da
Saramadım seni dağlar maralı

Çabam sensin alın terim emeğim
Çaremsin acıma ilacım emim
Gülümsün gül tenim ala çiçeğim
Deremedim seni dağlar maralı

Dedesultan aşık keman kaşına
Vurgun gül dudağa inci dişine
Nişan aldım nice suna döşüne
Vuramadım seni dağlar maralı

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Dağlar maralı -20 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dağlar maralı -20 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DAĞLAR MARALI -20 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL