Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Lo
Lokman Daştan

KÜFÜR TERAZİSİ

Yorum

KÜFÜR TERAZİSİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1286

Okunma

KÜFÜR TERAZİSİ

KÜFÜR TERAZİSİ

Doğuştan kör olan bilir mi rengi?
Gönlü kör olanın şaşar mihengi.
Ehl-i dil olanlar, ehl-i dil dengi,
Bulamazlar ise cahil konuşur.

Her kulun içinde haller yaşanmaz
Badeye, ilhama, hamlar inanmaz.
Devr-i Nebide de nice uslanmaz,
Yok dedi miraca, akla danışır.

Neden inkâr etti bak Ebu Cehil:
Aklına sığmadı Cibril’e meyil.
Gaybı ispat olmaz,teslim bu değil,
Küfür terazisi böyle çalışır.

Arifin halini arifler anlar,
İrfanı olmayan onu yalanlar.
Âlemde nazarı ölçü sayan var,
Âlem-i manada aklı karışır.

İman ettim deyip din iman bilmez,
Deryada kaybolmuş bir liman bilmez,
Vaiz olmuş ama Müslüman bilmez.
Cemaat içinde safa yapışır.

Manalar biçildi madde, pul ile,
Çoğu zengin döndü süslü cahile.
Dünyaya hizmetkâr oldu din bile,
Kimi Müslümanlar ondan yanaşır.

29.07.2013







Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Küfür terazisi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Küfür terazisi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KÜFÜR TERAZİSİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL