Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
M.ƏRĞƏVAN
M.ƏRĞƏVAN

QIRQIZ(69)

Yorum

QIRQIZ(69)

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

946

Okunma

QIRQIZ(69)



son bahar köç edərək, salladı əl yarpağımız.
sarıdan sürmə çəkir, küz devirən yaylağımız.


çölçü bənzər üşümüş söylədi qır qızçiçəyi,
yayda yaşmaqdı yataq, çillədə yorqan ağımız.


göy bitirlərdə tükənməz bitirir dən heyi dən,
bu nədən bir əkilir, min doğulur hər tağımız.


yayla küz, qışla bahar can pinrından içərək.
qız kimi qız yağırır, yan yana qırqız çağımız.


bir düşün, mənlə yarış sevgisi qurmuş öd üçün,
qapılar düyməsin açmış üzünə çardağımız.


alca don geydi çölat bax bəri bax gördə bahar,
Ərğəvandan boya almış kimi der toprağımız.


M.Ərğəvan

DİVAN-İ ƏRĞƏVAN(69)


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Qırqız(69) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Qırqız(69) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
QIRQIZ(69) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL