(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Çobanın İşi Zor! şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çobanın İşi Zor! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Kurdun, kuzunun, otun hakkını gözetmeli; Adalet, hak-hukuktan, hakkıyla söz etmeli!
Düşünce tembelliği, sürü yapar milleti, Kalk, silkin, uyan artık; kim sever ki zilleti!
Zamanımızın acı gerçeklerini fabl türüyle en güzel biçimde yansıtmışsınız. Bu arada beyitlerin uyak durak ahenkleri de mükemmeldi. Güçlü kaleminizi kutluyorum. Selamlar..
Kuzu kurt oyunu ile çok güzel bir taşlama yapılmış. Şiire yorum katan sesi, Şiiri yazan kalemi, kalemi tutan elleri, Canı yürekten kutlarım. Saygılarımla efendim.
Bizde bu düşünce tembelliği olduğu müddetçe alınan kararlarda da tabiki adaletsizlik oluyor.Allah sonumuzu hayra çıkarsın.kutlarım selam ve sevgilerimle.
Bu tarz şiirler yazmak için yeteneğin, bilginin yanı sıra ince zeka gerekir... Düşünce gücü ister.. değerli kalem fazlasıyla hakim... Üsluptaki incelik ise tam bir kabiliyet işi... Seslendirme de ne güzel yakışmış şiire..
düşünce tembelliği sürü yapar milleti çok doğru bir tesbit tüm kalbimle katılıyorum birde bunun yanına bana necilik arti bir de menfaat yanına da moderin dilencilik katıldımı bak o ülkenin haline vay ki vay tıpki bizim ülkemiz gibi olur gel de şimdi ayıkla pirincin taşını korkarım ki yakında ülkesini ve milletini düşünmek suç olacak iyiki sizler varsınız ATATÜRK bu ülkeyi boşuna türk gençliğine emanet etmedi şimdi emanete hiyanet etmeme zamanı ona sahip çıkmanın zamanıdır bunu herkes anlamalı aklınla bin yaşa benim akıllı kardeşim aklılı insanlar senin de şiir de belirtiğin gibi kimseyi kimseye yem etmeden bu işi çözer inşallah güzel ve duyarlı yüreğinden öperim sevgiler
Güzeldi. Düşünce tembelliği konusuna sonsuz katılıyorum.
Şiirin hikâyesi küçükken çözmeye çalıştığımız bir bilmeceydi. :) Ve ayrıca düşünce tembelliği ve hikâyedeki karakterler bana kurdun kuzuyla diyalektiğini anımsattı. Birebir okumadığım bir şey. Fakat bir öğretmen arkadaşımdan geçmişte bizzat dinlediğim... Sanırım ders kitaplarından birinde geçiyor ama hangisi diye sormayın o kadarı hakkında bilgi sahibi değilim. Konuşma şöyle geçiyor kurtla kuzu arasında. Kurt kendisinin kuzuya düşman olmadığı konusunda kuzuyu ikna etmeye çalışıyor ve asıl düşmanının çoban olduğunu söylüyor. Fakat kuzunun gerekçesi net; "sen beni yiyorsun" diyor. Kurdun cevabı ise şöyle: "Ben seni sadece doğam gereği yerim. Yani acıkınca... Aç değilsem sana zarar vermem. Fakat çoban seni besler büyütür sana özenle bakar. Seni yemeden de varlığını devam ettirmesi mümkünken bir gün gelir seni keser. Şimdi söyle bakalım hangimiz sana düşman?"
Evet bu diyaloğun amacı aslında farklı bir perspektif sunabilmektir. Ki bu anlamda başarılıdır da. Yani hazır bilginin günümüzde düşünce tembelliğine neden olmasınına çok iyi örneklerdir bu tarz hikâyeler ve alternatifli düşünmeyi geliştiricidir bu diyaloglar.
Yani bilmeceyi çözerken de düşünselliğimizi harekete geçirdiğimiz gibi hikâyeyi irdelerken de sıradışı tavır almak bizi hep daha ileriye götürür. Mevcut olayda olmasa da hayat yelpazesi açısından bence kesinlikle gereklidir.
Şiirinizin bana düşündürdükleriydi bunlar. Paylaşmak belki bir parça "Düşünce tembelliği, sürü yapar milleti, " mısranıza hizmet eder düşüncesindeyim ben de.
Aklın yolu birdir hocam.. çok güzel düşünmüş iyi karar vermiş ..sonunda kimse kimsenin ateşine düşmeden..mesele hallolmuş.. hikaye ders niteliğinde..anlatım çok hoş..eee bizede kutlamak ve memlekete sevgi selam salmak kalıyor.. saygılarımla hocam..
tebrikler, saygılar