Övünmeyiniz! hem topraktan yaratılmış, hem de toprağa dönünce kendisini kurtların böceklerin yiyeceği insanın övünmesi neye yarar. hz. ebubekir
MetinEser
MetinEser

YENİYIL / AŞK BAKİ (AKROSTİŞ)

Yorum

YENİYIL / AŞK BAKİ (AKROSTİŞ)

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1986

Okunma

YENİYIL / AŞK BAKİ (AKROSTİŞ)

YENİYIL / AŞK BAKİ (AKROSTİŞ)

Yâr senin peşindeydim, bu yılın her anında,
El pençe divan gönül, aşkın kalp mekânında,

Nicedir sabreyledi, gecenin efkârında,
İz düştü gözden içre, çûn hane-i kârında,

Yâr vuslata müştâkım, nefesin her deminde,
Israr-ı nefs değil bu, sadakat var yeminde,
Liyâkat özde gerek, maşuka her zeminde.

A ş k....b a k î.....ey sevdiğim, her dem yed-i eminde...

30.12.04 / Paris

Metin ESER

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yeniyıl / aşk baki (akrostiş) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yeniyıl / aşk baki (akrostiş) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YENİYIL / AŞK BAKİ (AKROSTİŞ) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
muhacir bozkurt
muhacir bozkurt, @muhacirbozkurt
19.10.2010 01:33:30
Beden fânî, ruh bâkî,
Sevmek gerek illâ ki,
Fânîler ölür mîrim,
Sonsuzlukta aşk bâkî!

Yalnızca yeni yılda değil, eskimeyen yıllarda da yed-i emîne varan aşklara mekân gönüller dileğiyle...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL