Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. s. carnot
sair1966
sair1966

Toprağın sahibi

Yorum

Toprağın sahibi

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

985

Okunma

Toprağın sahibi

düş sıcaklığında saklanmış çağ dışı yarınları
tarihin yarım sayfalarına inat sürülen egemen dürtüleriyle
kırık dökük çağ kalıntılarını yüklediler
toprağın sahiplerine

o toprak ki
kan kırmızı yediveren acıları saklamış göğsünde
oğluna kızına vermiş aş yerine

o toprak ki
süngüye siper olmuş nasırlı ellerin evi
yalnızlığında sıcak düşlerini ektiği

yalnızlık örtüsüne gizlenmiş
sabahların bir sahibi vardır elbet
düşer yollara bir elinde bayrağıyla

o sahip ki
silkinip atacaktır üstüne biçilen kara kefeni
özgürlükle dolup taşan yüreğini serecektir elbet

o sahip ki
gömecektir bir sabah serinliğine
kendine dar gelen düşleri çağların gerisine


15.04.2007

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Toprağın sahibi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Toprağın sahibi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Toprağın sahibi şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL