İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur. ibni haldun
Tevfik Tekmen
Tevfik Tekmen
VİP ÜYE

Gün Batarken

Yorum

Gün Batarken

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

997

Okunma

Gün Batarken



Beton yapılar sıkar beni
Benim evim dağlar
Kalabalıklar boğar beni
Benim yerim kırlar

Kırlardır benim anam
Kırlardır babam
Boyalı kızlar iter beni
Yarim gül kokanlar


//Yaşadım zoru kaçkın zamanlarda
Yaşlanmadım gene on altısındayım
Mahpus kalmadım kör zindanlarda
Bir ağacın altındayım…//


Hani sen de gelecektin
Beyaz fistan giyecektin
Çok beklettim biliyorum
Hasret bitti diyecektin

Gülecektin coşacaktın
Bir türkü okuyacaktın
Zümrüt çayırın içinde
Hani benim/le olacaktın

Tutuşacaktık el ele
Uçacaktık göklere
İki dünya bir olsa
Hani bırakmayacaktın


Yalanlar yıkar beni
Benim dostum doğrular
Kim ki ağlatır birini
Onu hıçkırıklar boğar

Kırlardır benim anam
Kırlardır babam
Boyalı kızlar sıkar beni
Yarim gül kokanlar



//Gün batarken dağlarda
Bak neler düştü aklıma…/

Tevfik Tekmen. 29/Mayıs/2010
Koruköy*

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Gün batarken Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gün batarken şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gün Batarken şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL