Tüm sözcükler tükendiğinde insan insanı anlamaya başlar. jerzy lec
Karanlıkta saklı ışık
Karanlıkta saklı ışık

HAZAN NÖBETİ

Yorum

HAZAN NÖBETİ

( 2 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

190

Okunma

HAZAN NÖBETİ

Sessizce süzülen bir akşamüstü,
Gövdenin gölgesi toprağa düştü.
Zamanın çekici bu alna küstü,
Uzakta ufkumu saran sevdiğim.

Gözlerin içimde derin bir kuyu,
Ruhumda eritir en koyu suyu.
Unuttum seninle nefsi, uykuyu,
Varlığın zırhını kuran sevdiğim.

Adını sakladım dilsiz taşlara,
Sırrımı vermedim dilsiz kuşlara.
Ömrün o külünü vurdum yaşlara,
Bağrımda o kesik duran sevdiğim.

Gurbetin yolları çetindir, dardır,
İçimde sızlayan kapkara kordur.
Her gövde içinde bir kesik vardır,
Beni bu dehlize salan sevdiğim.

Gidiyor bu gençlik, durmuyor zaman,
Bize de kalmıyor bu fani cihan.
Dünyadan göçerken şu yorgun kervan,
Alın teri silip bitti bu devran.

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Hazan nöbeti Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hazan nöbeti şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAZAN NÖBETİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
13.8.2026 09:14:30
5 puan verdi
fani dünya hayatında çekilen aşk, hasret ve yalnızlık acısının, ebedi sevgiye ve sadakate sığınarak anlam kazanmasıdır.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL