Önce doğruyu bilmek gerekir; doğru bilinirse yanlış da bilinir, ama önce yalnış bilinirse doğruya ulaşılamaz. farabi
Al
Ali Fırat Dicle

DAĞ ÇİÇEĞİM

Yorum

DAĞ ÇİÇEĞİM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

12

Okunma

DAĞ ÇİÇEĞİM

Umut bir yıldız gibi parlıyor
Geceyi yaran ince bir ışıkla
Kalbim yağmur gibi akıyor
Kırık camlarda çoğalan damlalarla

Adınla yandım
Külleri avuçlarımda saklayarak
Karda ve rüzgârda
Üşüyen bir kuş gibi titreyerek

Nehir özleminle akıyor
Ay ışığını sürükleyip uzaklara
Kan kırmızı güller
Kalbimde sessizce açar
Ve her yaprağında
Bir vedanın izi kanar

Sonbahar güneşi gibi gittin
Sessiz, sarı
Eski bir fotoğrafın solan kenarı gibi
Seni bekledim
Soğuk rüzgârda yalnız bir ağaç
Dallarımda donmuş hatıralarla

Geceler omzuma kar gibi çöktü
Şehir uzak bir masal oldu
Bir tren düdüğü geçti içimden
Ve bütün yollar sana çıktı

Şimdi ay, kırık bir ayna gibi
Gölde titreyerek susuyor
Ben hâlâ adını
Rüzgârın savurduğu yapraklara fısıldıyorum

22.04.1996

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Dağ çiçeğim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dağ çiçeğim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DAĞ ÇİÇEĞİM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL