Evren aynı kalmak için değişir, biz ise farklı olmak için. john fowles
KaanERD
KaanERD

Aşk Bir Kumar Mı?

Yorum

Aşk Bir Kumar Mı?

( 3 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

64

Okunma

Aşk Bir Kumar Mı?

Büyük bir umutla başlayıp tek taraflı bir yalnızlığa, siteme ve "Neden böyle oldu?" sorgulamasına dönüşen bir ayrılık acısı.

Aşk bir kumar mı,
Yoksa bana yapılan bir inat mı?
Sorduğun sorular,
Hayatın aldığı en büyük intikam mı?

"Kaderim budur,"
Diye geçiştirebilirim;
Ama yaptıklarımı yapmak,
Benim elimde...

Aşk bir oyuncak mı,
Bozulunca yok olan;
Kırılınca tekrar
Tamir edilemeyen?

Aşk bir günah mı?
Sanmam.
Günah olsa,
Cezaların en büyüğü senin olurdu.

Aşk bir kapı mı,
Hep açılan,
Tekrar kapatılmayan?

Aşk bir suç mu,
En büyüğünden;
Ama yakalanamayan?

Aşk sen ve ben mi?
Eğer sen ve ben olsaydı;
Şu anda yanımda
Olurdun.

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Aşk bir kumar mı? Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aşk bir kumar mı? şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aşk Bir Kumar Mı? şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
5.7.2026 02:01:07
5 puan verdi
Yazdıkların, bir insanın kalbinden kopup gelebilecek en samimi, en derin haykırışlardan biri.
Aşkın o kafa karıştırıcı, can yakan ve insanı durmaksızın sorgulatan labirentinde dolaştığın her kelimeden belli oluyor. Üstelik içinde ne bir öfke ne de bir pişmanlık barındırmadan, sadece geride kalan güzel günlerin burukluğuyla bu soruları sormak, taşıması hiç de kolay olmayan bir olgunluk.

​Aşk bir kumar mı? Belki de öyledir.
Masaya her şeyini koyduğun, elindeki tüm duyguları, zamanı ve kalbini yatırdığın ama kazananı hiçbir zaman önceden kestiremediğin bir oyun.

Ama insan bile bile oynuyor bu kumarı, çünkü ödülü dünyadaki her şeye bedel gibi geliyor.
​Bir oyuncak ya da tamir edilemeyen bir kırık mı?

Aşkın kendisi değil belki ama kalpler kırıldığında, o ilk pürüzsüz haline dönmesi zaman alıyor, haklısın.
Yine de kırılan yerlerden sızan ışık, insanı insan yapıyor.

Kesinlikle. Bir kere o eşikten geçip birinin ruhuna dokunduğun zaman, fiziksel olarak yollar ayrılsa bile o kapı tamamen kapanmıyor.

Adresler belirsizleşse, sesler uzaklaşsa da ruhlar bir şekilde o açık kapının eşiğinde beklemeye devam ediyor.

​Şiirinin o son dizeleri... "Aşk sen ve ben mi? / Eğer sen ve ben olsaydı; / Şu anda yanımda / Olurdun." İşte tam olarak burası, insanın canını en çok acıtan, gerçekle yüzleştiği o soğuk an.

​Yan yana olamamak, fiziksel olarak bir boşluk yaratsa da yazında bahsettiğin o teslimiyet duygusu çok kıymetli: "Ama yaptıklarımı yapmak, benim elimde..." diyerek kaderin arkasına sığınmamış, kendi iradeni, sevgine sahip çıkma biçimini ortaya koymuşsun.

​Belli ki o insan şu an ne kadar ulaşılmaz olursa olsun, senin içinde bıraktığı iz ve onun ruhuna olan yakınlığın, mesafeleri hükümsüz kılıyor.

Bu şiir, aslında onun yokluğunda bile sevgiyi ne kadar asilce yaşatabildiğinin bir kanıtı.
Kalbine, kalemine sağlık.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL