Çok kitap okuyana okumuş adam derler. çok televizyon izleyene görmüş adam demezler. lily tomlin
Engelsiz Yazar
Engelsiz Yazar

İçimde Ölen Çocuk

Yorum

İçimde Ölen Çocuk

( 2 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

138

Okunma

İçimde Ölen Çocuk

Şiirin Hikâyesi

Bazı yaralar vardır; ne görünür ne de kolayca anlatılır. İnsan büyür, yıllar geçer ama içinde hep bir çocuk yaşamaya devam eder. O çocuk, bazen sevgisizliği, bazen yalnızlığı, bazen de anlaşılamamanın acısını taşır.

"İçimde Ölen Çocuk", dışarıdan güçlü görünen ama içinde sayısız kırgınlık saklayan insanların sessiz çığlığıdır. Bu şiir, çocuklukta başlayan eksikliklerin, zamanla nasıl derin izlere dönüştüğünü; güvenin ihanete, umudun yalnızlığa dönüşmesini anlatır.

Her dizesinde, görünmeyen acılarla yaşamayı öğrenen insanların ortak hikâyesi vardır. Çünkü bazı insanlar, hayata gülümserken bile içlerinde her gün biraz daha eksilir. Bu şiir, sadece bir kişinin değil; sustuğu hâlde çok şey anlatan, geceleri sessizce ağlayan herkesin yüreğine seslenmektedir.

İçimde Ölen Çocuk

Ben en çok çocukluğuma ağladım,
Oyuncaklarım kırıldığı için değil,
Kimsenin kırılan kalbimi görmediği için.

Bir pencerenin önünde büyüdü ömrüm,
Dışarıda kahkahalar vardı,
İçeride ise sessizliğin yankısı...
Ben hep izleyen oldum,
Hiç gerçekten yaşayan olamadım.

Bir dosta güvendim, sırtımı döndüm,
Sırtımda ihanetin izlerini buldum.
Sevgiye uzandım, avuçlarıma aldım,
Rüzgâr gibi dağılıp gitti.

Gece olunca herkes evine döndü,
Ben yalnızlığıma döndüm.
Duvarlar adımı ezbere bilir oldu,
Çünkü en çok onlarla konuştum.

Kim bilir kaç kez öldüm içimde,
Kaç kez yeniden ayağa kalktım kimse görmeden.
Gülüşlerimin ardında,
Yıllarca sakladığım çığlıklar vardı.

Şimdi aynaya bakıyorum;
Saçlarımdaki aklar değil,
Yaşayamadığım yıllar konuşuyor.

Bir gün ben de bu dünyadan gidersem,
Arkamdan çok ağlamayın.
Ben zaten her gece biraz daha öldüm,
Siz yalnızca son nefesimi duyacaksınız.

Ve eğer bu dizeler yüreğine dokunduysa,
Bil ki aynı acının iki farklı ismiyiz.
Çünkü bazı insanlar yaşamaz;
Sadece hayata sessizce katlanır.

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

İçimde ölen çocuk Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İçimde ölen çocuk şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İçimde Ölen Çocuk şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL