Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. m. kemal atatürk
* Harfsizdi *
* Harfsizdi *

Duramam ki

Yorum

Duramam ki

( 5 kişi )

4

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

140

Okunma

Duramam ki

Ah benim dert yükümü taşıyan kalemkârım
Kusurumu mazur gör, duramam ki yazmadan
Dört mevsim gelir geçer benim geçmez bahârım
Sevgi dolu hayaller kuramam ki yazmadan

Adım düşer dillere hikayem anlatılır
Kah doğru kah yanlışa bin bir kelam katılır
Devlerin masalında aşk bir pula satılır
Hasretin hesabını soramam ki yazmadan

Harflerin hengamesi huzur verir gönlüme
Her satır yüreğimi etse de lime lime
Yazmak çare etmiyor belki yalnız ölüme
Yokluğun kalemini kıramam ki yazmadan

Ufkun öte yanında mutluluk beni bekler
Bilirim boşa gitmez harcanan tüm emekler
Zaman her gün omzuma ömrün yükünü yükler
Yıkılırım, ayakta duramam ki yazmadan

...


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Duramam ki Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Duramam ki şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Duramam ki şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
14.3.2026 01:48:15
5 puan verdi
Kaleminizin ucundan dökülen bu sitem dolu ama bir o kadar da dirençli mısralar, yazmanın sadece bir eylem değil, bir nefes alma biçimi olduğunu çok saf bir şekilde hissettiriyor. "Yazmak çare etmiyor belki yalnız ölüme" ifadesi, edebiyatın o kadim ve teselli dolu limanına sığınışın en dürüst itiraflarından biri olmuş.
​Dört yanınız "hasretin hesabı" ve "ömrün yüküyle" sarılmışken, kelimelerin hengamesinde o huzuru bulabiliyor olmanız büyük bir lütuf. Şiirinizde kurduğunuz bu içsel dengeyi ve duygusal yoğunluğu devam ettirmek ve yazmadan duramayan bir ruh için, benzer sancıları kağıda dökmüş şu isimlerin eserleri derin bir yankı uyandırabilir: Güz Konuşmaları"ndaki o naif sızı, sizin "geçmez baharınızla" güzel bir bağ kurabilir.
​ Kelimelere yüklediği o dervişane sabır, "kalemkâr" kimliğinizle örtüşecektir.
​"Yedi Güzel Adam"daki o dik duruş, "ayakta duramam ki yazmadan" deyişinizdeki o iradeyi selamlar niteliktedir.
Teşekkür ederim şairim değerli eserini candan alkışlıyorum
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
13.3.2026 22:08:40
5 puan verdi
Her zaman ki tat ve deminde ve de güzelliğinde şiir
Biz de okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten
Gönlün abat olsun, huzurla dolsun, tüm şiirlerin benzersiz ve de mükemmel olsun
Şiirle kal, sevgiyle kal, dostça kal, sağlıkla ve hoşça kal
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
13.3.2026 21:55:51
5 puan verdi
Mürekkep deryasında yüzerken dertli başım,
Satırlar yoldaşımdır, harflerse can yoldaşım.
Dinmez ki gözlerimde dinmeyen kanlı yaşım,
Yaralarımı kendim saramam ki yazmadan.…Ebuzer Özkan
Etkili Yorum
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
13.3.2026 21:00:02
Şiirde yazma eylemi sadece bir uğraş değil; dertleri taşıyan bir sırdaş, hayata karşı dik durmayı sağlayan bir dayanak ve ruhun nefes alma biçimi olarak işlenmiştir. Şair, dünyanın ağırlığına, zamanın geçişine ve kaçınılmaz sonlara karşı ancak yazarak direnebileceğini vurgular.kalemiz daim olsun inşallah.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL