Kişilik, kendi öz düşmanını kendi öz yuvasında barındırır. bergson
Feride Temel
Feride Temel

Kanattın Kuşları

Yorum

Kanattın Kuşları

( 4 kişi )

2

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

150

Okunma

Kanattın Kuşları

Kanattın Kuşları



Kanattın içimdeki kuşları.
Cevap,
kapalı bir kapının eşiğinde
soğuyan ayak izi.

Vicdanının kıyısına bıraktım
adımı yazmadığım
bir tapu senedi gibi
suskunluğu.

Gece yürüdü.
Ben yerimde kaldım.
Barış, avucumda kırılan
ince bir camdı.

Taşlar çatladı önce —
duvarlar içe doğru çöktü.
Bir çocuk
yaşını unuttuğu bir mevsimde
çınarın kabuğuna yüzünü gömüp
kendi sesinden saklandı.

Kalsın sende.
Bazı vazgeçişler
yük değil,
gölgedir.

Hangi dikenli boşlukta
adımın yankısı
kanadı?
Unutmak istedikçe
derine inen bir kök gibi
çoğaldın.

Şehir kalabalık bir yargıydı.
Omuzlarımda uğultu.
Eriyen kırmızı bir mumla
harfleri yaktım.
Ateş ışık vermedi —
yalnızca iz bıraktı.

Doğruluk,
sessiz bir bedeldi.
Kalp bazen hissetmez,
ama izler kalır.

Kanattın içimdeki kuşları.
Uçmadılar.
Göğe değil,
içe düştüler.

Ve şimdi
renksiz bir göğün altında
sessizliğin toprağına
gömülüyorlar.

Feride

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Kanattın kuşları Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kanattın kuşları şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kanattın Kuşları şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Dost Kalem
Dost Kalem, @dostkalem1
12.2.2026 03:46:54
5 puan verdi
Kutlarım , anlam ,anlatım ve verdiği duygu ile severek okudum. akıcı bir şiirdi. eseriniz yürek sesini aynen okuyucuya geçiriyor. nicelerine...saygılarımla
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
12.2.2026 01:22:30
5 puan verdi
Bu şiir, kaybedilen özgürlüğün ve kırgınlığın sessiz ağırlığını hissettiriyor. “Kanattın içimdeki kuşları / Uçmadılar / Göğe değil, / içe düştüler” dizeleriyle, içsel bir hapsi ve ruhun kırılganlığını çok güçlü bir metaforla anlatıyor. Feride, yalnızlığın, unutulmaz izlerin ve vicdanın sessiz bedelinin izlerini okura derinden hissettiriyor; okurken hem hüzünleniyor hem de o boşluğun içindeki derin duyguyu hissediyorsunuz.

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL