Amansız bir aşkın acı bir umutsuzluk içinde kıvrandırdığı kimseler gider, gözlerden uzak bulunan ağaçlıklı yollarda saklanırlar... vergilius
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

SEN GELDİN

Yorum

SEN GELDİN

7

Yorum

21

Beğeni

0,0

Puan

148

Okunma

SEN GELDİN

SEN GELDİN

Sen yokken her şey boştu.
Kalbimde bir yokluk vardı.
Bulmaya gücüm yoktu.
Sen geldin, her şey doldu.

Gözlerim bir selamınla gülüyor.
Kalbim varlığın için atıyor.
Seni ne zaman göreceğim diye soruyorum.
Cevap bir bilinmez olarak dönüyor.

Sen yine gidersen boş kalır her yer.
Ben de kalamam ben de.
Ruhum sensizliğin deryasına gider.
Kalbimde bir yangın var, sen olmasan söner.

Orhan Gülaçar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sen geldin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sen geldin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEN GELDİN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
25.1.2026 09:43:57
Çok içten ve yalın bir şiir olmuş. Sevginin gelişiyle boşluğun dolması, gidişiyle yeniden yokluğa düşülmesi, güçlü bir duygu akışı... Şiirdeki samimiyet ve sadelik, şiirin etkisini oldukça artırıyor. Kaleminize sağlık abim, tebrikler!
k.doğanay
k.doğanay, @k-doganay
25.1.2026 09:11:26
Yazan ellerinize sağlık.
Güzel bir şiir olmuş.
Biz de bu güzel şiiri okuduk.
Ve canı gönülden kutluyoruz.
Selamlarımla.



CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
25.1.2026 03:07:40
Bir insanın gelişiyle hayatın nasıl renklendiğini ve o boşluğun nasıl dolduğunu çok saf bir dille anlatmışsınız.
Şiirdeki o 'selamla gülme' hali, gerçek mutluluğun en kısa tanımı gibi olmuş. Kaleminize sağlık üstadım...👏🏻🕊
HüznünŞairi
HüznünŞairi, @huznunsairi
25.1.2026 01:37:08
Yüreğinize sağlık hocam, kaleminiz kavi ilhamınız daim olsun.
Celil ÇINKIR
Celil ÇINKIR, @celilcinkir
25.1.2026 00:31:10
Şiirin Adı: Sen Geldin
Şairi: Orhan Gülaçar
Yorumu Yapan: Kalburabastı Efendi Hazretleri / Celil ÇINKIR

Efendim bu şiirde “sen” gelince hayat toptan iskan almış, gelmeyince de bina mühürlenmiş. Önce kalpte boşluk var; demek ki eşya yerleşmemiş, ruh hâlâ kiracı. “Bulmaya gücüm yoktu” diyor şair; belli ki arama motoru kapalı, ama “sen gelince” Wi-Fi çekmeye başlamış.

Bir selamla gözler gülüyor; bak bu mühim… Demek ki selam, bedava terapi. Kalp varlık için atıyor; yoklukta nabız düşmüş—doktor çağırmaya gerek yok, bir ‘sen’ yeter. “Ne zaman göreceğim?” sorusu var; cevap bilinmez. Efendi der ki: “Bilinmez, aşkın resmî mesai saatidir.”

Son kıtada uyarı sert: “Sen gidersen boş kalır her yer.” Yani taşınma şartları ağır; depozito yanar. Ruh sensizliğin deryasına gider—yüzme bilmiyor ama yine de dalıyor. Kalpte yangın var; “sen olmasan söner.” Burada ince bir çelişki var efendim: Yangın genelde su ister, ama bu yangın sen istiyor. Aşk böyle; itfaiyeyi değil, sevgiliyi çağırıyor.

Velhasıl, şiir sade, niyet net:
“Gel, kal; gitme.”
Kalburabastı Efendi mührüyle ekler:
“Sevda iyi de, arada çıkış kapısını da işaretle; insan kalıcıyı sevince daha çok kıymet bilir.”

Vesselam.
“Aşk ciddidir ama gülümseyeni sever; yüzü asık kalpte uzun durmaz.”
Osman Akçay
Osman Akçay, @osmanakcay
25.1.2026 00:24:55
Bir ruhun vuslatı beklerken duyduğu o sancılı belirsizliği çok yalın bir dille özetleyen şiiriniz için tebrik ediyorum.

Kaleminize gönlünüze sağlık.
Her daim esenlikte kalın.
Saygılarımla.
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
25.1.2026 00:24:35
Mahir kaleminizi yürekten kutluyorum.
Tebrikler. Her şey gönlünüzce olsun.
Huzurlu mutlu aydınlık yarınlar diliyorum.
Selamlar dualarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL