„Sokak köpeklerinin katledilmesini öngören yasa teklifi, 224 ’Hayır’ oyuna karşılık 275 ’Evet’ oyuyla TBMM’de kabul edildi. Katliama ’Evet’ diyen AKP’li ve MHP’li bazı vekiller de verdikleri oy üzerine sosyal medyadan mesajlar paylaştı. Bu isimlerden biri olan AKP’li Zehranur Aydemir’in ifadeleri ise tepki çekti; Bugün sayıları daha da artan sahipsiz köpekler nedeniyle birçok çocuk, benim yaşadığım bu korkuyu yaşıyor. Birçok aile aynı endişeleri taşıyor. Artık daha fazla kardeşimizin hayatlarını etkileyecek travmalara maruz kalmaması için, Büyüklerimizin evlerine hapsolmaması için, Sokaklarımızın huzura ve güvene kavuşması için, Milletimizin genel bir talebi olan sahipsiz sokak köpekleri sorununu ortadan kaldırmak için, biz EVET dedik. Çok şükür ki Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifimiz her türlü engelleme girişimine rağmen Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaştı. Her ne kadar birileri millete dirense de biz hakimiyetin millete ait olduğunu bir kez daha gösterdik. Kardeşlerimize, büyüklerimize, çok sevdiğimiz milletimize, hepimize hayırlı olsun." (30 Temmuz Salı günki günlük gazete haberi.)
Şimdi kimin elleri kanlı? “YARATAN” ın yarattığı onbinlerce suçsuz canı oylarıyla katlettiğine övünen ve sokak köpeklerini öldüren, benim ellerim mi Sayın Milletvekili Hanımefendi?
Köpeğin canı da seninki gibi “Can” elbet, uyutup-öldürerek Yaratan’ın verdiğini haksızca alıyorsunuz ondan! Bu nasıl bir vicdan; Hangi din, hangi iman affedecek sizi Sayın Milletvekili Hanımefendi?
Kutsal bir ana, doğurtkan bir kadın olarak siz, “Sahipsiz” olan tüm doğayı da öldürün isterseniz! Hata yaptınız ve yaptığınızın günah olduğunu bile anlamadınız; Kanun çıkararak, güle-övüne oy kullanarak yok ettiniz suçsuz köpeklerin hepsini Sayın Milletvekili Hanımefendi.
Ey acımasız insan, bu yaptığın affedilmeyecek bir katliam! Hayvan olunca mı katledebiliyorsun suçsuz bir canı, Sayın Milletvekili Hanımefendi?
Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.