HEP AYNI ŞARKI
HEP AYNI ŞARKI
İstediğim sorudan mı Sorundan mı başlasam bilemiyorum Ödenen bedeller esir edince Nedeni belli olmayan ağlamak geliyor içimden Hayat bu eskiyor eskitiyor Söylediklerin bir bir çıkıyor anne Özlemek çok fena Seni anlamak o daha da fena Bi yerlere sığdıramıyorum yüreğimi Şimdi telefon açsam sana hava nasıl, ilacını aldın mı, İyi misin? Bu cümleler yetmiyor bana Yağmur yağıyor odamın camında Nasıl üşüyorum bir bilsen Git gide sana mı benziyorum ne Senden uzakta kalınca anladım Yağmurun hüznü dağılıyor her yere Şimdi bunları duysan ne üzülürsün Mutsuzum diye Mutsuz değilim de anne Yalnızlığımdan olsa gerek Evin her tarafına yayılmış kederim Sağı solu topluyorum Bir türlü düzen almıyor Sana mı benziyor kaderim İşte benden böyle, hep ağlıyorum Kalbimde bitmeyen acı Ne zaman eskiyor dertler söyle? Dilimde hep aynı şarkı tekerür ediyor Anne... TUBA DEVRİM (GÜLCE &DEVRİ) |
Şiir dünyası açısından bakıldığında adı özlem ,anne özlemi ve duygulardaki açmaz his.
Benim de "anne" temel öge bir şiirimi anımsatır bir çalışma.
Arada bir kadın yazar ile doğuştan gelen tabiat varlığı duygu gücünden daha nitelikli yazıma ulaşmak çok enderdir yazım hayatında olduğunu nesnel olarak ifade edeyim.
Ama edebiyat gücünün en elit erkek yazarların elinde olması muhtemel kadınlardan etki gücüyle gerçekleşmekte olduğunu dipçe olarak eklemek istedim.
Elimdeki kitabınızdan alıntılanmış bir çalışma olması açısından ilerleyen zamanlarda tekrar okunmaya değecek diye düşünüyorum.
Bir yazar kendini ne kadar salt aklın yörüngesinde dışardan bakma gücüyle görerek ve tarafsız eserlerine ,yarattıkları yazımlarına ,şiirlerine ,romanlarına eleştirel ve mutlak mükemmeliyet olmadan bakması yaratıcı eserlerinin daha da evrim geçirmesini, muhteşemliğe doğru yolculuğa çıkmasına bir zamansal süreçtir.
Size bundan sonrası için başarılar dileriz.
Esenlikler dileğiyle...