Mutlu olmak istiyorsan, kendini başkalarıyla karşılaştırma. james f. cooper
İsmet Bozkurt DilsizKalem
İsmet Bozkurt DilsizKalem

Ahu Figan

Yorum

Ahu Figan

( 14 kişi )

8

Yorum

18

Beğeni

5,0

Puan

501

Okunma

Ahu Figan

Ahu Figan



Radyoda bir türkü çalıyor
"Ahu figan olanı"
ve ardından Neşet baba
O malum türküyü söylüyor.
Eskiden dinlerken mutlu olduğum türküler
Şimdi sadece nefretimi kabartıyor

Ben yine sana şiirler yazıyorum,
Ardı arkası bitmeyen.
Bir elimde kalem, diğerinde sigaram.
Bir de vaz geçemediğim çayım
Mürekkep dumana karışıyor
Saçların ise hayale
Her harf, her zerreni anlatıyor.
Sevgiye dair sözler çıkmaz oluyor
Dudaklarım kuruyor
Kalbim sönmüş şamdan gibi
Simsiyah kararıyor
Nefesimde sadece is kalıyor
İhanetin kabuk bağlıyor göğüs kafesimde.

Seni yazarken ellerim titriyor
Göz bebeklerim buğulanıyor
Sigara içme diyordun ya
Şimdi daha çok içiyorum
Üstadın söylediği gibi
Ne kadar doğru söylemiş
"Benim için yanan bir tek o var".
Eyvallah türküler...
Size sözüm yok
Şiirleri yakıyorum tek tek.
Her Yunus’un bir Kasım’ı vardır ya
Sen şiirlerimin anasıydın
Şimdi ise celladı oldun.

İsmet Bozkurt (Dilsiz Kalem)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (14)

5.0

100% (14)

Ahu figan Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ahu figan şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ahu Figan şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Dinçer Dayı
Dinçer Dayı , @dincerdayi
15.8.2023 17:24:55
5 puan verdi
Kaleminize yüreğinize sağlık güzel bir eser olmuş
Müjgan Akyüz
Müjgan Akyüz, @mujganakyuz
14.8.2023 12:48:44
5 puan verdi
Aşk yönünden darbe alınmış şiirdeki ifadelere göre

zaman her şeyin ilacı deniyor, inşallah öyle olur

Tebrikler, selam ile
se
sedat hünker, @sedathunker
14.8.2023 12:23:08
5 puan verdi
Çok güzel şiir sevgiler saygılar selamlar sağlıcakla kal Allah'ın selameti üstüne olsun
Emin barut
Emin barut, @eminbarut
14.8.2023 11:19:29
5 puan verdi
Gönül kaleminiz her dem çağlasın tebrikler yüreğiniz'e hocam 👏👏👏👏şiir tadında huzurlu vakitler mutlu günler diliyorum, saygılarımı sunuyorum efendim...🙏✍️📖🖋☕️🎼
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
14.8.2023 10:07:18

*** AHU FİGAN *** Şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
Etkili Yorum
nejat hoca
nejat hoca, @nejathoca
14.8.2023 07:47:11
Bu dizeler, kişinin duygusal deneyimini, müziğin ve sanatın gücünü, aşkın yarattığı etkiyi ve içsel sıkıntıları anlatıyor. Şair, şarkıların, türkülerin ve şiirlerin kişisel deneyimleri nasıl etkileyebileceğini ve geçmişin duygusal anılarını nasıl yansıtabileceğini ifade ediyor.

"Radyoda bir türkü çalıyor "Ahu figan olanı" ve ardından Neşet baba O malum türküyü söylüyor." ifadeleri, şairin radyoda duyduğu türkülerin geçmişi hatırlattığını ve özellikle bir türkünün onun için özel anlamlar taşıdığını belirtir. Türkülerin duygusal bir yankı uyandırdığını gösterir.

"Eskiden dinlerken mutlu olduğum türküler Şimdi sadece nefretimi kabartıyor" dizeleri, zamanla türkülerin anlamının ve duygusal yükünün nasıl değişebileceğini ifade eder. Eskiden mutluluk veren türkülerin, zaman içinde olumsuz duygulara yol açtığını anlatır.

"Ben yine sana şiirler yazıyorum, Ardı arkası bitmeyen." ifadeleri, şairin aşkı anlatan şiirler yazdığını ve bunun sürekli bir çaba gibi geldiğini ifade eder. Şiir yazma eylemi, şairin içsel dünyasını ifade etme ve duygularını aktarma yoludur.

"Bir elimde kalem, diğerinde sigaram. Bir de vaz geçemediğim çayım Mürekkep dumana karışıyor Saçların ise hayale Her harf, her zerreni anlatıyor." dizeleri, şairin yazma eylemini anlatırken, bu eyleminin içsel ritüellerini yansıtır. Yazarken içtiği çay ve sigara, bir yandan içsel düşünceleri ifade ederken diğer yandan da düşüncelerin dumanla yükselmesini sembolize eder.

"Sevgiye dair sözler çıkmaz oluyor Dudaklarım kuruyor Kalbim sönmüş şamdan gibi Simsiyah kararıyor Nefesimde sadece is kalıyor İhanetin kabuk bağlıyor göğüs kafesimde." ifadeleri, şairin aşkı ifade etmekte zorlandığını, duygusal bir boşluğun ve soğukluğun içinde olduğunu anlatır. Şairin içsel durumu, sözlerin kuruluğu ve kalbin sönüklüğüyle ifade edilirken, nefesin sadece "is" olarak kalması, içsel sıkıntının ve yıkımın bir ifadesidir. İhanetin etkileri, şairin içsel dünyasını etkileyen bir yara olarak betimlenir.

Bu dize, sanatın, müziğin ve yazının duygusal deneyimlerin ifade edilmesindeki gücünü ve aynı zamanda içsel sıkıntıların ve çatışmaların nasıl yansıtılabileceğini anlatıyor. Şair, duygularını ve düşüncelerini içten bir şekilde aktarıyor ve okuyucuya içsel bir yolculuğu paylaşıyor.

TEBRİKLER ÜSTADIM...





DÜŞLER SIĞINAĞI
DÜŞLER SIĞINAĞI, @dusler-siginagi
14.8.2023 04:31:27
5 puan verdi
beğenerek okudum
yüreğiniz dert görmesin
selam ve sevgiler
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL