Herkesin aynı şeyi düşündüğü bir ortamda hiç kimse hiçbir şey düşünmüyor demektir. walter lipmann
Ayzen Ömür Kinter
Ayzen Ömür Kinter

Çocuktu Benim Adım

Yorum

Çocuktu Benim Adım

( 3 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

503

Okunma

Çocuktu Benim Adım

Oysa ben daha çocuktum.
Emperyalizmle faşizmin çirkin sevişmesinden doğan sistematik bir çocuktum.
Bir adım vardı benim, insanların bilmediği ve sadece kin dolu bakışlar attığı bir adım.
Çocuktu benim adım.
Masum olarak bilinen, umut olarak nitelendirilen bir çocuktu adım.
Bir günah işlemiş olmalıyım ki savaş ortasında dünyaya geldim, bir kimliğim yoktu, hayata dair tek izim, yüreğime isabet eden kurşun sesleri.
Ezan okunmamıştı mesela benim kulağıma, bayram sevinci olmamıştı evin içinde.
Şimdi Mezopotamyanın dilsiz bağrında içe atılan bir çığlığım.
Oysa ben daha...
Çocuktum,
Peki sustum.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Çocuktu benim adım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çocuktu benim adım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çocuktu Benim Adım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL